ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۸۳۲۸۴
تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۰
مدیرعامل توتال:

مجبور نیستم میان قطر و رقیبانش انتخاب کنم

مدیرعامل غول نفتی فرانسوی توتال حاضر نشد در مناقشه میان قطر و کشورهای عربی متعدد در منطقه از کسی جانبداری کند.
تدبیر24»عربستان سعودی، امارات متحده عربی، مصر و بحرین با متهم کردن قطر به حمایت از تروریسم، روابط دیپلماتیک و حمل و نقل با دوحه را قطع کرده‌اند.

توتال که از سال ۱۹۳۶ در قطر حضور دارد، یکی از سهامداران اصلی در خط لوله "دلفین انرژی" است که گاز طبیعی را از قطر به امارات متحده عربی و عمان منتقل می‌کند.

پاتریک پویانه، مدیرعامل توتال، در حاشیه یک کنفرانس در شهر "اکس آن پرووانس" فرانسه به خبرنگاران، گفت: من در قطر قطری، در امارات اماراتی و در ایران ایرانی هستم. این فلسفه ماست. من مجبور نیستم میان کشورها انتخاب کنم.

پویانه که هفته جاری به قطر خواهد رفت، گفت: خط لوله میان قطر و امارات متحده عربی همچنان کار می‌کند و از این که کسب و کار این شرکت به عنوان اهرم سیاسی مورد استفاده قرار نگرفته است، ابراز خرسندی کرد.

پویانه گفت: امروزه میان تنش سیاسی و مسائل اقتصادی تفکیک واضحی وجود دارد و کشورها از کسب و کار، برای تشدید تنش استفاده نمی‌کنند.

توتال سرمایه‌ گذاری‌های بزرگی در هر دو طرف مناقشه دارد. این شرکت ماه گذشته در میدان نفتی الشاهین قطر که بزرگ ترین میدان این کشور است، سهمی را کسب کرد. توتال در سال ۲۰۱۵ نخستین شرکت بزرگ نفتی شد که قرارداد ۴۰ ساله در امتیاز ADCO امارات که برخی از میدان‌های بزرگ نفتی منطقه را پوشش می‌دهد را تجدید کرد.

این شرکت همچنین هفته گذشته یک توافق مقدماتی دو میلیارد دلاری با ایران برای ساخت سه کارخانه پتروشیمی امضاء کرد.

براساس گزارش رویترز، پویانه در پاسخ به پرسشی درباره احتمال بازگشت تحریم‌های آمریکا علیه ایران تحت دولت دونالد ترامپ، گفت: قرارداد توتال منطبق با مقررات بین المللی جاری است و اگر این مقررات تغییر کند ما نیز ناچار خواهیم بود با مقررات مذکور وفق پیدا کنیم.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: