ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 20
کد خبر: ۸۳۲۸۶
تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۰

آمریکا پیش‌نویس قطعنامه تحریم‌های سازمان ملل علیه کره‌شمالی را به چین داد

دیپلمات‌های سازمان ملل اعلام کردند آمریکا پیش‌نویس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل درباره اعمال تحریم‌های جدید علیه پیونگ یانگ را به چین ارائه کرده است.
تدبیر24»به طور سنتی آمریکا و چین پیش از آنکه دیگر اعضای شورای امنیت را به طور رسمی وارد مذاکرات کند درباره تحریم‌های جدید علیه کره شمالی صحبت کرده‌اند.

دیپلمات‌ها گفتند: آمریکا به صورت غیررسمی انگلیس و فرانسه را در جریان قرار می‌دهد در حالی که چین احتمالا با روسیه صحبت می‌کند.

آمریکا، چین، روسیه،‌ انگلیس و فرانسه پنج قدرت دائم شورای امنیت هستند. آمریکا، ژاپن و کره‌ جنوبی روز جمعه توافق کردند تا برای یک قطعنامه فوری شورای امنیت تلاش کنند.

روز چهارشنبه نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل اعلام کرد که در چند روز آتی تحریم‌های جدیدی را به شورای امنیت تقدیم خواهد کرد در حالی که روسیه تاکید کرد که تحریم‌های بیشتر این مساله را حل نخواهد کرد.

یکی از دیپلمات‌های ارشد شورای امنیت که خواست نامش فاش نشود گفت: شک دارد که این پیش‌نویس قطعنامه به سرعت به رای گذاشته شود.

وی افزود: من مطمئنم که این مساله چندین هفته طول خواهد کشید اما از سوی دیگر اطمینان دارم که رای گیری در این خصوص سه ماه طول نخواهد کشید. فکر نمی‌کنم این سازمان سه ماه دست روی دست بگذارد.

این دیپلمات ارشد در ادامه گفت: آنچه آمریکا در حال حاضر اشاره می‌کند این است که به هر قیمتی این پیش‌نویس قطعنامه را به رای خواهد گذاشت. مشخصا این بازی بلوف زدن است.

کره شمالی از سال ۲۰۰۶ میلادی به خاطر برنامه‌های اتمی و موشک بالستیک تحت تحریم‌های سازمان ملل قرار دارد.

یکی دیگر از دیپلمات‌های شورای امنیت گفت: فکر نمی‌کنم که رای گیری در خصوص این پیش‌نویس چند ماه به طول انجامد. لفاظی‌ها از جانب برخی از اعضای شورای امنیت تنها تاکتیک‌های مذاکره هستند. فکر می‌کنم که از لحاظ سیاسی یک تمایل قبلی از جانب شورای امنیت برای انجام اقدامی در این خصوص وجود دارد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: