تدبیر24»همایون اسعدیان به ایسنا گفت: این بار اولی نیست که آقای علمالهدی و دوستانشان ما را مخاطب قرار میدهند؛ البته ما بنا به پاسخگویی نداشتیم اما مطالبی هست که احساس میکنیم سکوت در مقابل آنها خطاست.
او خاطرنشان کرد: ابتدا باید بگویم شورای صنفی نمایش و تک تک اعضایش مخالفتی با ذات «هنر و تجربه» ندارند و نه تنها مخالف آن نیستند بلکه برخی از اعضای شورا، طرحهای مبنی بر راهاندازی چنین گروهی را هفت، هشت سال پیش خودشان به وزارت ارشاد دادهاند و حالا آقای علمالهدی مدیریت آن را بر عهده دارند و تصور میکنند مالکیتاش مال ایشان است.
اسعدیان با اشاره به نامه اخیر رئیس گروه «هنر و تجربه» گفت: طرح مسئله به این شکل که یک عده کمر به قتل گروه «هنر و تجربه» بستهاند، صرفا برای آدرس غلط دادن و ایجاد یک هیاهوی مطبوعاتی و صنفی و پنهان کردن اصل قضیه است. آقای علمالهدی میگویند بیش از یک سال است که ما (شورای صنفی نمایش) چوب لای چرخ «هنر و تجربه» میگذاریم. من به صراحت میگویم ایشان خلاف واقع میگویند و حقیقت را پنهان میکنند.
او ادامه داد: در یک سال گذشته به درخواست آقای علمالهدی از شورای صنفی اکران؛ ما موافقت کردیم تا فیلمهایی چون «فروشنده»، «لانتوری» بتوانند در سینماهای گروه «هنر و تجربه» هم در شکل محدودی اکران شوند و هر سالن سینمای «هنر وتجربه» 15 سانس در ماه برای این فیلمها داشته باشد.
اسعدیان یادآور شد: اکثریت اعضای شورای صنفی نمایش با درخواست ایشان مخالف بودند و صرفا به اصرار شخص بنده با ایشان موافقت کردند؛ دلیل مخالفت دوستان ما به درست این بود که این 15 سانس دارد از فیلمهای «هنر و تجربه» گرفته میشود و به فیلمی داده میشود که نیازی ندارد و فقط این درخواست برای بالا بردن آمار مخاطب برای ارائه به مدیران بالادستی است.
رییس شورای صنفی نمایش تصریح کرد: قطعا آقای علمالهدی میدانند که فیلمهای اینچنینی همچون «فروشنده» و «لانتوری» احتیاجی به این 15 سانس ندارند اما ظاهرا ایشان با آمار مخاطبان این فیلمها میخواستند میزانی از عدم موفقیتشان را جبران کنند و نیازی به این چنین فیلمهایی داشتند.
او گفت: من همین جا اعلام میکنم، شخص من همایون اسعدیان اشتباه کردم و از دوستان سازنده فیلمهای «هنر و تجربه» عذرخواهی میکنم که سانسهای فیلمهایشان را گرفتم و به این فیلمها دادهام، نمیدانم آقای علمالهدی پاسخی به این دوستان دارند بدهند یا نه؟!
اسعدیان با اشاره به اینکه آقای علمالهدی مدعی هستند دعوا بین سینمای اندیشه و بدنه است، ادامه داد: لابد به تعبیر ایشان سینمای اندیشه یعنی گروه «هنر و تجربه» و بقیه فیلمها مقابل آن هستند، به نظر جدا از اینکه ایشان دارند به تمام فیلمهای سینمای ایران توهین میکنند و سینمای بدنه را خالی از اندیشه میدانند به شخصه هم چنین جایگاهی برای ایشان قائل نیستم که اجازه داشته باشند، چنین تقسیمبندی انجام دهند.
رییس شورای صنفی نمایش با اشاره به اظهارات دیگر مدیر گروه «هنر و تجربه» اذعان داشت: آقای علمالهدی میفرمایند، معضل بیتدبیری است. من به شخصه بیتدبیری شخص خودم را در رابطه با پذیرش درخواست ایشان که فیلمهای مثل «لانتوری» و «فروشنده» در این گروه اکران شود را میپذیرم.
او ادامه داد: خیلی متأسفم که باید بگویم چیزی به نام گروه «هنر و تجربه» دیگر وجود ندارد و مدتهاست به یک محفل با تمام خصوصیات محفلی آن تبدیل شده است که اگر محفل نبود ایشان هر وقت تمایل داشتند، تهدید به متوقف کردن فیلمهای این گروه نمیکردند، ظاهرا آنجا به ملک شخصیشان تبدیل شده است.
او ادامه داد: یکی از ویژگیهای محفل بودن داشتن تیمی است که از شما حقوق بگیرد تا چشم بسته هر آنچه انجام میدهید را تأیید کند و واقعا باعث تأسف است که در حمایت از این گروه مینویسند "درستی مسیر مدیریتی آن حتی از دلیل و سند بی نیاز است"و من یاد فیلم «خوب، بد، جلف» افتادم و در جای دیگری برخی اعضای شورای صنفی نمایش را باقی مانده دلواپسان دولت دهم میدانند، کاش این دوستان از شیوههای جدیدتری برای منکوب رقیب استفاده میکردند.
اسعدیان با بیان اینکه "دعوا بر سر گروه هنر و تجربه نیست" یادآور شد: رئیس سابق سازمان سینمایی بدون هیچ پژوهشی و کارشناسی سینما «فرهنگ» را در اختیار این گروه قرار داده است. اگر آقای علمالهدی جرأت ندارند آمار فروش و مخاطبانشان را در این سالن اعلام کنند، هر وقت ضروری باشد قطعا ما آن را اعلام میکنیم.
رییس شورای صنفی نمایش در پایان گفت: به شخصه از طرف شورای صنفی اکران برای هرگونه همکاری در جهت تخصیص سینماهایی به این گروه اعلام آمادگی میکنم و از هر کمکی که در جهت حمایت از این نوع فیلمها باشد، دریغ نمیکنم به هرحال ما از هر اقدامی که صدمهای به کلان سینمای ایران وارد نکند، حمایت میکنیم. در انتها صمیمانه و عاجزانه از آقای علم الهدی خواهش میکنم به جای جوسازی و هیاهوهای مطبوعاتی لطف کنند، دستاوردهای مدیریتیشان را در گروه «هنر و تجربه» در جهت رشد و جذب مخاطب بیشتر برای این نوع فیلمها به اطلاع اهالی سینما برسانند.
اسعدیان در پاسخ به اینکه آیا حیدریان رییس سازمان سینمایی در
این وسط میانجیگری نخواهد کرد؟ گفت: به هر حال طبق نامههایی که به ایشان
زدیم شرایط را توضیح دادهایم و در عین حال با توجه به اینکه سازمان
سینمایی این گروه را تأسیس کرده است، تصمیمگیرنده نهایی آنها هستند.