ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 20
کد خبر: ۸۳۵
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۱

کاهش 6 ميليارد دلاري تجارت خارجي کشور

معاون کل سازمان توسعه تجارت نسبت به کاهش حجم تجارت خارجي کشور در سال جاري ابراز نگراني کرد.کيومرث فتح‌الله کرمانشاهي در گفت‌وگو با ايسنا، توضيح داد: در چهار ماهه نخست سال جاري ارزش صادرات و واردات کشور به ترتيب به 6/12 و 9/12 ميليارد دلار رسيد. آمار نشان مي‌دهد در اين مدت صادرات غيرنفتي کشور با احتساب ميعانات گازي پنج درصد و واردات 26 درصد کاهش يافته است.وي افزود: مجموع تجارت خارجي کشور در چهار ماهه نخست سال 1392 به حدود 5/25 ميليارد دلار رسيد. اگر با همين منوال پيش برويم کل ارزش تجارت خارجي کشور امسال بالغ بر حدود 75 ميليارد دلار مي‌شود. اين در حالي است که مجموع تجارت خارجي کشور در سال قبل 94 ميليارد دلار شامل 53 ميليارد دلار واردات و 41 ميليارد دلار صادرات بود. به اين ترتيب امکان کاهش 19 ميليارد دلاري حجم تجارت خارجي کشور در سال جاري وجود دارد.وي گفت: در چهار ماهه نخست سال جاري نيز حجم تجارت خارجي کشور نسبت به مدت مشابه در سال قبل 3/6 ميليارد دلار کاهش يافت که اين نگران کننده است. از اين مقدار کاهش يک ميليارد دلار آن مربوط به عقب‌ماندگي در حوزه صادرات و بيش از پنج ميليارد دلار نيز مربوط به عقب‌ماندگي در حوزه واردات بوده است.او با اشاره به اينکه پشتوانه صادرات غيرنفتي بخش توليد است، گفت: سال گذشته حدود 85 درصد از کل واردات ما مربوط به مواد اوليه و واسطه‌اي موردنياز توليد بود. اگر حجم تجارت خارجي کشور کاهش يابد قطعا واردات ما هم کاهش خواهد يافت که در اين بين افت واردات مواد اوليه به ضرر توليد و صنعت کشور تمام خواهد شد.کرمانشاهي در پاسخ به اين سوال که چگونه مي‌توان از ادامه افت تجارت خارجي کشور در ماه‌هاي آينده جلوگيري کرد؟ اظهار کرد: عقب ماندگي به وجود آمده در اين زمينه بيشتر مربوط به اختصاص ارز به واردات مواد اوليه موردنياز توليدکنندگان بوده است که بانک مرکزي و اتاق مبادلات ارزي بايد همکاري بيشتري در اين باره داشته باشند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: