تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۸۳۵۰۷
تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۴
حاجی:

«زنده باد» و «مرده‌باد»ها فضای جامعه را ملتهب می‌کند/ حق آزادی انتقاد نباید به حق توهین تبدیل شود

وزیر دولت اصلاحات تاکید کرد: تخریب‌ها با امنیت ملی بازی می‌کند. امیدواریم با این مسائل برخورد جدی صورت گیرد چراکه این امر یکی از خواسته‌های مردم است.

تدبیر24»مرتضی حاجی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، با اشاره به رویه تخریب شخصیت‌های سیاسی در مراسم‌های ملی گفت: هر کس حق دارد و باید بتواند از مسئولان کشور انتقاد کند و یا عملکرد آنها را مورد نقد قرار دهد و نسبت به تصمیماتی که گرفته می‌شود اعم از منفی و مثبت اظهارنظر کند؛ این حق را نباید از هیچ کدام از افراد ملت سلب کرد، اما توهین کردن و رفتار غیرمتعارف هم نباید باعث شود که تجدیدنظر در این رفتار و حق قانونی مردم اتفاق افتد.

او در ادامه افزود: نباید فضا آنچنان تنگ شود که اگر کسی انتقاد درستی داشت آن را به حساب توهین بگذارند و با منتقد برخورد کنند، از طریق رسانه‌ها، رادیو، تلویزیون و روزنامه‌ها باید حق انتقاد وجود داشته باشد و این شامل همه مسئولان کشور در هر سه قوه مجریه، مقننه و قضاییه می‌شود.

هیچ مسئولی مصون از انتقاد نیست 

عضو شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان با بیان اینکه هیچ کدام از مسئولان کشور نباید خود را مصون از انتقاد و دریافت نظرات مردم بدانند، اظهار داشت: مسئولان باید از انتقادات مردم استفاده کنند لذا در بسیاری از این انتقادات نکات جالب و مورد استفاده‌ای است که می‌تـواند برای یک مسئول در تصمیم‌گیری در مباحث مختلف فرصت ایجاد کند.

حاجی در ادامه افزود: بین شانتاژ، دروغگویی و توهین کردن و اتهام زدن با نقد تفاوت وجود دارد و در مورد آنچه اخیرا نسبت به رییس‌جمهور اتفاق افتاد و یا در موارد دیگری نسبت به نایب رییس مجلس و رییس مجلس رخ داد، هیچ حرف قابل توجهی وجود نداشته و نقد و پیشنهادی در این سخنان نبوده است بلکه آنچه مطرح است تهمت و توهین است که نباید آن را مجاز دانست. 

حق آزادی انتقاد نباید به حق توهین تبدیل شود

او با بیان اینکه حق آزادی انتقاد و اظهارنظر نباید برای برخی آنقدر توسعه پیدا کند که به حق توهین کردن و تهمت زدن تبدیل شود، گفت: در انتخابات سال ۸۸ و ۹۶ با کمال تاسف شاهد بودیم که برخی نامزدها حرف‌هایی را مطرح کردند که وجدان جامعه ناراحت شد و رفتاری داشتند که قابل قبول نبود. برخی مسئول اجرایی کشور را به دروغگویی متهم کردند و این در صورتی است که مردم برای او احترام قائل هستند و در برابر این نوع رفتار تخریبی واکنش نشان خواهند داد. 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: یک نامزد انتخابات باید در زمان انتخابات از طریق رسانه ملی و یا روزنامه‌ها از برنامه‌ها و عملکرد‌هایش دفاع و گذشته خود را مورد نقد قرار دهد و تشریح کند ؛ اگر این مساله مخلوط با توهین شود و نسبت ناروا به افراد دهند، باید بدانند که مصونیت آنها در زمان تبلیغات همیشگی نیست بلکه باید بعد از فروکش کردن فضای انتخابات برای گفتار و مطالبی که مطرح کردند و تهمت‌های زده شده جوابگو باشند، که قطعا این روند فضای انتخابات را سالم‌تر می‌کند و در انتخابات بعدی به  یک سنت تبدیل نمی‌شود که کسی بیاید و از خانواده دیگری مطلبی را  مطرح کند بدون اینکه در برابر ادعای خود پاسخگو باشد. 

آنچه در روز قدس اتفاق افتاد از جنبه‌های مختلف قابل اشکال است

او با بیان اینکه برخی در برهه فعالیت‌های انتخاباتی موضوعی را که در محکمه دارای صداقت، منتفی و برای آن رای صادر شده را مطرح می‌کنند و دستاویزی علیه کاندیدای دیگر قرار می‌دهند و یا نسبت دروغی می‌دهند که این رفتار قابل قبول نیست، اظهار داشت: همانطور که معتقدیم در فضای انتخابات نباید مانع فعالیت افراد شد، اطمینان داریم که باید فردای رای‌گیری افراد بیایند و هر آنچه که گفته‌اند را با ادله محکمه‌پسند ارائه دهند لذا استمرار این رفتار که عده‌ای به خود حق می‌دهند اگر چیزی را نپسندیدند در قالب افترا و توهین به صورت علنی آن را مطرح کنند، مطلوب نیست.

حاجی تاکید کرد: متاسفانه آنچه در روز قدس اتفاق افتاد از جنبه‌های مختلف قابل اشکال است؛ اول اینکه این  روز، روز قدس است که امام آن را تعریف کرد و سال‌ها مردم در آن حضور پیدا کردند تا از مظلومیت مردم فلسطین حمایت کنند و آن روز قداستی از این نوع دارد که روز فریاد مظلوم علیه ظالمان بین‌المللی است و اگر کسی در روز مظلومیت خواهی ملت فلسطین شعاری غیر از این مطرح کند، معلوم است که جهتی انحرافی برای آن ایجاد می‌کند که مورد ایراد جدی قرار دارد.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: رییس‌جمهور در روز قدس در راهپیمایی در کنار مردمی حضور پیدا کرد که مظلومیت فلسطین را فریاد زدند؛ اینکه عده‌ای بیایند و به روحانی نسبت‌های ناروا دهند و او را با یک عنصر فراری اول انقلاب مقایسه کنند و تلویحا بگویند سرنوشتی شبیه او برایش طراحی می‌کنند، مردم را آزرده کرده و به نوعی توهین به آرای مردم است.

حاجی بیان کرد: در انتخابات، مردم به آقای روحانی با تفکر و مواضع مشخصی که ابراز کرده است رای دادند و این بسیار با آنچه که تخریب‌کنندگان او را با بنی صدر  مقایسه کرده‌اند، فاصله دارد و توهین مستقیم به رییس‌جمهور منتخب مردم قبل از اینکه دولت جدید خود را شروع کرده باشد و عملکردی در دولت جدید از آن دیده باشند اتفاق افتاده که باید این رفتار از جهات مختلف مورد ارزیابی قرار گیرد.

 قوه قضاییه در  زمینه توهین به رییس‌جمهور بی‌طرفی خود را نشان دهد

او با بیان اینکه مردم با تمام شرایط موجود در کشور آمدند و به رییس‌جمهور خود رای دادند و در این دور دوم هنوز دولتی تشکیل نشده و کار خود را آغاز نکرده که جای نقدی برای آن وجود داشته باشد، اظهار داشت: قوه قضاییه باید در زمینه این تخریب‌ها و فشارها بی‌طرفی خود را نشان دهد و دستگاه‌های امنیتی باید فضای امن و آرامش را برای مردمی که با اشتیاق تا نیمه‌های شب در صف‌های طولانی ایستادند و رای دادند، ایجاد کنند.

اتفاقات روز قدس یک کار خودسر نیست ،برنامه‌ریزی شده است

او با اشاره به اینکه قوه قضاییه باید مشخص کند که به چه دلیل و استدلالی افرادی آمدند و این حرکت ناپسند را علیه رییس‌جمهور انجام دادند، گفت: پیداست که این یک کار خودسر نیست بلکه برنامه‌ریزی شده است و اینگونه نیست که فی‌البداهه عده‌ای احساساتی شده باشند و حرف‌هایی مطرح کنند؛ بلکه موضوعی از قبل طراحی شده است که با شناسایی مسیر رییس‌جمهور سر راهش قرار گرفتند و به او توهین کردند و این امری خودجوش نبود.

برنامه‌ریزان حاشیه روز عید فطر  کاملا مشخص هستند

او با اشاره به حاشیه‌های نماز عید فطر گفت: برنامه‌ریزان در آنجا کاملا مشخص هستند و باید جوابگوی این عملکردشان باشند و باید در محکمه‌ای به صورت علنی مقابل دیدگان مردم به این امر رسیدگی شود و باید محاکمه این افراد از رسانه ملی پخش شود تا مردم بدانند چه کسانی با چه دیدگاه و پشتوانه‌ای به خواسته‌های اکثریت قاطع آنها دهن کجی می‌کنند و آنها را زیر سوال می‌برند.

حاجی تاکید کرد: با توجه به تخریب‌ها از زمان انتخابات تاکنون اگر میدان برای هتاکان و تهمت‌زنندگان باز باشد این روند ادامه پیدا می‌کند، لذا بسیاری هستند که نان خود را در این دعواها جست‌وجو می‌کنند و آرامش و آسایش جامعه برای آنها قابل قبول نیست و مساله‌ساز است.

عده‌ای نمی‌خواهند جامعه آرامش داشته باشد 

او با بیان اینکه عده‌ای نمی‌خواهند جامعه آرامش داشته باشد و مردم بتوانند در یک فضای آرام و مطمئن به فعالیت اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و ... بپردازند، گفت:‌ اصلی‌ترین مساله جامعه اشتغال جوانان و رونق اقتصادی است که مقام معظم رهبری این سال را در این جهت نامگذاری کردند که مطمئنا تحقق این امر در یک فضای آرام و مطمئن قابل اجرا است نه در فضایی که هر روز از آن زنده باد و مرده باد شنیده می‌شود. 

زنده باد و مرده‌بادها فضای جامعه را  ملتهب می کند  

او با اشاره به شرایط جامعه گفت: اگر تخریب‌کنندگان بخواهند به این روند ادامه دهند به طور طبیعی ۲۴ میلیون رای‌دهنده‌ به رییس‌جمهور منتخب هم که او حمایت می‌کنند، پاسخ آنها را خواهند داد بنابراین، این زنده باد و مرده‌بادها سبب می‌شود که فضای جامعه ملتهب شود و به طور طبیعی در این فضا نمی‌توان کار و فعالیت اجتماعی ، اقتصادی و رونق به وجود آورد و نه تنها شغل ایجاد نمی‌شود بلکه بسیاری از واحدهای اقتصادی هم دچار مشکل و تعطیلی خواهند شد و بیکاری افزایش پیدا می‌کند.

حاجی با تاکید بر اینکه تخریب‌ها با امنیت ملی بازی می‌کند، گفت:‌ امیدواریم با این مسائل برخورد جدی صورت گیرد چراکه این امر یکی از خواسته‌های مردم است.

او افزود: انتظار می‌رود هر کسی در موقعیتی که قرار دارد به حوزه حق مسئولیت خود بیشتر بپردازد و به این معنی نیست که اظهارنظری نسبت به سایر مسائل نداشته باشد لذا موضع‌گیری‌ها در مسائل مختلف از سوی مسئولان و روسای قوا خوب است و  مشخص می‌کند‌ مسئولان رده بالای نظام به هم نزدیک و هماهنگ هستند، اما اینکه فردی مسئول یک سازمانی باشد اما بیشترین موضعی که می‌گیرد مربوط به بخش‌های دیگر باشد و حوزه خود را فراموش کند مطلوب نیست.

استقلال قضات از ناحیه آرا و رسیدگی به پرونده‌ها نباید زیر سوال رود

او در ادامه با بیان اینکه برای همه قوه‌ها ضرورت نقد وجود دارد و قوه قضائیه هم از این امر مستثنی نیست، گفت: البته این مساله نباید به گونه‌ای باشد که استقلال قضات از ناحیه آرا و رسیدگی به پرونده‌ها زیر سوال رود لذا قاضی یک شأن دارد و در محکمه باید استقلال آن کاملا رعایت شود. 

وزیر دولت اصلاحات گفت: در مسائل قضایی پسندیده است اگر موضوع مهمی، ممکن است در جامعه ایجاد نگرانی کند در فضای صمیمانه و محرمانه‌تر مطرح شود و این خوب نیست که هر مشکلی به وجود آمد با طرح آن به صورت عمومی  هیاهو ایجاد شود.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: