وزارت ورزش و جوانان شرایط احراز و چگونگی انتخاب ریاست فدراسیون های ورزشی را مصوب کرده است که طبق آییننامه، جوانان و ورزشکارانی که به انتهای مسیر قهرمانی رسیدهاند راه سختی را برای کسب ریاست فدراسیون در پیش دارند.
تدبیر24»طبق آئیننامه مصوب وزارت ورزش و جوانان در اسفندماه سال گذشته، شرایط احراز و چگونگی انتخاب ریاست فدراسیون های ورزشی اعلام شده است که بندهای مهم آن به شرح زیر است:
ماده شش: شرایط احراز داوطلبین ریاست فدراسیون ها
1- التزام به قانون اساسی
2- تابعیت جمهوری اسلامی ایران
3- حداقل سن 30 سال خورشیدی تمام و حداکثر 70 سال
4- دارا بودن حداقل مدرک کارشناسی ارشد یا معادل مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
5- دارا بودن کارت پایان خدمت وظیفه عمومی یا کارت معافیت از خدمت دائم برای آقایان
6- نداشتن سوء پیشینه کیفری موثر و محرومیت از حقوق اجتماعی بر اساس احکام قطعی مراجع قضایی ذیصلاح در زمان ثبت نام و انتخابات
7- عدم اعتیاد به مواد مخدر
8- دارا بودن سابقه قابل قبول مدیریت (بر اساس تبصره 2 ذیل این ماده)
9- عدم اشتهار به فساد
10- تایید رسمی مراجع ذیربط
تبصره 1: داوطلبینی که دارای سابقه حداقل یک دوره ریاست، نایب رییسی یا دبیری فدراسیون باشند با دارا بودن مدرک کارشناسی میتوانند برای انتخابات ثبت نام نمایند.
تبصره 2: سوابق مدیریتی مورد نیاز برای داوطلبین یکی از موارد زیر میباشد:
1- سابقه مدیریت عالی در سازمانها و نهادهای ورزشی از قبیل کمیته ملی المپیک، کمیته ملی پارالمپیک و فدراسیونهای ورزشی و باشگاههای ورزشی حداقل 4 سال
2- دارا بودن سابقه اشتغال در یکی از پستهای مقامات کشوری موضوع ماده 71 قانون خدمات کشوری و همطرازان آنها
3- دارا بودن سابقه مدیریتی (مدیرکل و همطراز آن) در دستگاههای اجرایی موضوع ماده 5 قانون مدیریت خدمات کشوری حداقل 4 سال
4- داشتن سابقه مدیریت عالی در بنگاههای اقتصادی بزرگ کشور با تایید صنف مربوط حداقل 4 سال
5- مدیریت مراکز آموزش عالی حداقل 4 سال
طبق آئین نامه ارایه شده از سوی وزارت ورزش و جوانان سوالاتی به وجود می آید که نیاز به شفاف سازی از سوی نهاد مذکور دارد. بر طبق موارد مطرح شده در تبصره 2، داوطلب باید حداقل دارای سابقه مدیریت عالی باشد! اما مشخص نیست منظور از مدیریت عالی چیست و شامل چه افرادی میشود؟
مدیریت عالی در نهادها و سازمانهای بیان شده از جمله کمیته ملی المپیک، فدراسیونهای ورزشی و ... به مدت چهار سال، راه را برای مدیران جوان مشکل کرده است و ظاهرا وزارت ورزش به جوانان برای کسب ریاست فدراسیون ها اعتماد ندارد و با این شرایط گذر از فیلترهای مطرح شده مدیران با سن بالا را میطلبد.
وزارت ورزش با جوانان ترکیب شده است و میطلبد که نگاه ویژهای به جوانان داشته باشند. جوانان انگیزه و انرژی همراه با خلاقیت و نوآوری را با خود به همراه دارند و ورزش کشور علاوه بر تجربه، به نیروی جوانی نیاز دارد.
بیاعتمادی به جوانان در شرایطی است که دولت تدبیر و امید نگاه ویژهای به جوانان دارد امر پسندیدهای نیست، بهتر است وزارت نیز نگاه ویژهتری نسبت به جوانان و اعتماد به آنان داشته داشته باشد.