وی اصلاح الگوی مصرف را تدبیری برای احیای تالابها دانست و گفت: حقآبه تالابها، رودخانهها و دشتها توسط وزارت نیرو ابلاغ شده است که این یک چرخه هیدرولوژیک تشکیل میدهد. این چرخه برای تالابها و زیستبوم مهم است و این رویکرد در دولت دوازدهم دنبال میشود و باید استمرار داشته باشد.
وی در ادامه گفت: منابع آبی کشور بسیار محدود است و ضروری است که الگوی مصرف را اصلاح کرده و بهینه مصرف کنیم.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور تاکید کرد: مدیریت زیست بوم حاکم توجه به آبهای زیرزمینی، رودخانهها و تالابها است.
ابتکار خاطرنشان کرد: تقاضای ما از شورای عالی آب نگاه جامع به حوضه آبریز است که همه مسائل در آن دیده شود.
مدیریت آب باید با نگاه زیستمحیطی و رعایت الزامات محیط زیستی انجام شود
ابتکار در دومین کنفرانس ملی هیدرولوژی آب ایران در دانشگاه شهرکرد نیز ، اظهار کرد: مدیریت آب باید با نگاه زیستمحیطی و رعایت الزامات محیط زیستی انجام شود.
وی افزود: اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری و دیگر پروژههای زیست محیطی باید در راستای توسعه پایدار محیط و با کمترین ریسک زیست محیطی و مطابق استانداردهای محیطی صورت گیرد.
ابتکار با اشاره به کاهش بارش و افزایش گازهای گلخانهای تصریح کرد: تغییر اقلیم در جهان به دلیل مداخله بشر در محیط زیست مانند استفاده بیش از حد از سوختهای فسیلی، کاهش سطح مراتع و جنگلها، برداشت بیرویه منابع آب و افزایش تولید پسماند است.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه بحث اقلیم یک بحث جدی و خطیر در جهان محسوب میشود، تصریح کرد: افزایش دما در کل جهان بیش از یک درجه و کشور ایران از اوایل قرن بیست تا کنون حدود ۱.۸ درجه سانتی گراد بوده است.
وی از ایجاد اجماع جهانی برای مقابله با تخریبهای حوزه محیط زیست خبر داد و گفت: نظام جمهوری اسلامی ایران نیز در مسیر مقابله با این تخریبها وارد شده است.
ابتکار عامل خسارتهای ایحاد شده به حوزه محیط زیست در گذشته را نگاه غیر علمی دانست و گفت: در دولت تدبیر و امید قانون حفاظت تالابهای ایران در راستای حفظ محیط زیست تصویب شد.
وی افزود: نگاه یارانهای و ارزان قیمت به منابع آبی و انرژیهای فسیلی باعث شده که مصرف کننده نسبت به مصرف این مواد بیتوجه بوده و در صرفه جویی آن کوشا نباشد.
ابتکار ایجاد کشاورزی و صنعت کم آب را امری ضروری دانست و خاطرنشان کرد: مسئله محیط زیست و آب از رویکرد و راهکارهای برنامه ششم توسعه خواهد بود و لازمه آن تحول در بخش کشاورزی و صنعت است.