ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 23
کد خبر: ۸۳۷۲۶
تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۳۹۶ - ۰۸:۳۷

آقای رئیس جمهور، ما خیلی وقت است که قدرت برتر منطقه شده‌ایم!

جمهوری اسلامی خود را با همه ملل مسلمان در منطقه بلکه حتی فرامنطقه هم خانواده می داند و قدرت برتر جمهوری اسلامی هم ناشی از همین هم خانواده بودن با ملت‌ها می باشد و اگر مشکل و اختلافی وجود دارد، نه با مسلمانان و ملت های منطقه بلکه با دولت های وابسته به استکبار است

تدبیر24» منتقدین: چند روز پیش آقای رئیس جمهور در یک همایش بین‌المللی در کمال شگفتی اظهار داشتند:

« بنده قبلا هم در بحث دیگری گفته‌ام، بحث بر اینکه کدام کشور در منطقه ما قوی‌تر باشد باید کنار گذاشته شود، قوی‌ترین کشور در منطقه نباید به عنوان هدف اول دنبال شود، منطقه قوی‌تر باید مدنظر ما باشد نه اینکه در رقابت‌های منطقه‌ای یک کشور در منطقه بخواهد در برابر کشورهای دیگر منطقه قد علم کند و قدرت خود را به رخ بکشد و تفرقه و شکاف و اختلاف را بیشتر کند، ما در منطقه مهم خاورمیانه و غرب آسیا یک خانواده هستیم، نمی‌توانیم از هم فاصله بگیریم، خانواده قوی می‌تواند در یک جمع خوب زندگی کند نه اینکه یک فرد در داخل خانواده قوی باشد و بقیه ضعیف باشند، باید به فکر منطقه قوی‌تر باشیم. رقابت‌های مخرب نابجا را کنار بگذاریم،‌ جنگ‌های منطقه‌ای را خاموش کنیم... »[1]

راستی آقای رئیس جمهور که ریاست شورای عالی امنیت ملی را هم بر عهده دارند و سابقه طولانی دبیری همین شورا را بر عهده داشته اند، آیا نمی دانند که جمهوری اسلامی به برکت انقلاب اسلامی و سیاست های مدبرانه و کم هزینه خود با رهبری حکیمانه مقام عظمای ولایت و فرماندهی کل قوا در منطقه جنوب غربی آسیا و علیرغم تهاجمات همه جانبه استکبار غرب به رهبری آمریکا، در همه این تهاجمات نظامی و جنگ های نیابتی پیروزمندانه آنها را خنثی نموده و به اعتراف رئیس سازمان سیا توانسته است بر قدرت و نفوذ خود در منطقه بیفزاید. به طوری که به یقین امروز نه تنها یک قدرت برتر منطقه ای می باشد، بلکه به عنوان یک قدرت فرامنطقه ای هم مطرح است و بارها دولت مردان آمریکا از نفوذ و حضور جمهوری اسلامی در آمریکای لاتین و در نزدیکی مرزهای خود ابراز نگرانی کرده اند؟

آری دیگر برای بازگشت به آنچه رئیس جمهور محترم مطرح می کنند، خیلی دیر شده است !! و امکان بازگشت و عقب نشینی وجود ندارد !! از طرف دیگر اجرای پیشنهاد ایشان با واقعیات تاریخی و فعلی منطقه جنوب غرب آسیا غیرممکن بلکه محال است. منطقه ای که به خاطر موقعیت های ژئو استراتژیک، ژئو پولتیک و ژئو اکونومیک خود مورد توجه و طمع قدرت های بزرگ بوده و می باشدو بر اساس سیاست طمع ورزانه و سلطه گرانه خود بسیاری از دولت های منطقه را در دوران پسا استعمار تحت تسلط خود قرار داده اند و جرثومه فسادی همچون رژیم جعلی صهیونیستی اسرائیل در فلسطین اشغالی را کاشته و بر مردم این منطقه تحمیل کرده اند، چگونه می توان مجموعه این دولت ها و رژیم ها را یک خانواده تلقی کرد؟! نکند که شما می خواهید برجام منطقه ای را نیز در منطقه اعمال کنید؟ چیزی شبیه برجام هسته ای که جز خسارت به بار نیاورده است. جالب توجه است که دشمنان ما از تشکیل و تثبیت هلال شیعی و دسترسی جمهوری اسلامی به آبهای دریای مدیترانه می نالند و مع‌الأسف آقای رئیس جمهور از سازش، عدول و عقب نشینی جمهوری اسلامی از جایگاه برتر خود صحبت می کنند !!

جمهوری اسلامی خود را با همه ملل مسلمان در منطقه بلکه حتی فرامنطقه هم خانواده می داند و قدرت برتر جمهوری اسلامی هم ناشی از همین هم خانواده بودن با ملت ها می باشد و اگر مشکل و اختلافی وجود دارد، نه با مسلمانان و ملت های منطقه بلکه با دولت های وابسته به استکبار است که حقوق و منافع ملت های خود را نادیده گرفته و آنها را سرکوب می کنند. راستی پیشنهاد شما این است که ما از حمایت ملت های مسلمان دست برداریم و با دولت های وابسته به غرب و استکبار هم خانواده شویم؟!! این خیال باطلی است ... أینَ تَذهَبون؟

پی نوشت:

[1] روزنامه کیهان، یادداشت روز، محمد صرفی، 1396/04/17

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: