تدبیر24»حسین مرعشی سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی:شکستهای فراکسیون امید در بهارستان را ماحصل تلاشهای سیاسی «بخشی از دولت» میداند؛گویا بخشی از پاستور ضد فراکسیون امید در بهارستان کنش هدفمند انجام میدهد که منجر به شکلگیری جریان سوم در بهارستان شود؛ همان بخشی که قلب تپنده دولت یازدهم را در پاستور تشکیل میدهد و مرجع ضمیر مرعشی حزب اعتدال و توسعه است؛ او در همین راستا گفته است: «مشخصاً من این مسوولیت را متوجه آقای واعظی میدانم. آقای واعظی علاقهمنداست جریان سوم در مجلس راه بیندازد و این جریان سوم، عملاً جریانی نمیشود جز اینکه در ائتلاف با اصولگرایان قرار میگیرد و امید را تضعیف میکند. این اشــتباه سیاسی بخشــی از دولت با محوریت آقای واعظی بود که بخشی از بدنه فراکسیون امید را تحت عنوان مستقلین جدا و هدیه کرد به اصولگرایان.» مهمترین محور این تلاشها حذف آقای علی مطهری بود.
دکتر فاطمه هاشمی رفسنجانی عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه در گفت و گو با دیده بان ایران از ناگفته های این روزهای حزب و تغییر و تحولات اخیر حزب می گوید:
نظر شما به عنوان عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه در خصوص صحبت های جناب مرعشی پیرامون اتفاقات اخیر و اختلاف ها پیرامون انتخابات هیئت رئیسه مجلسچیست؟ برخی از اصلاح طلبان و اعضای فراکسیون امید معتقد هستند بخشی از دولت و حزب اعتدال توسعه در انتخابات هیئت رئیسه دخالت داشته است . آیا ادعا را تایید می کنید؟
من
این ادعا و صحبت را درباره دخالت حزب اعتدال و توسعه در انتخابات هیات
رئیسه مجلس دهم تکذیب می کنم. حزب اعتدال و توسعه هیچ گاه قصد دخالت در
انتخابات هیات رئیسه نداشته و هیچ گونه موضع گیری در این باره نداشته
است.دکتر واعظی هم به عنوان عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه ادعای
دخالت خودشان در انتخابات هیات رئیسه را تکذیب کردند. دکتر شجاعی سخنگوی
اعتدال و توسعه هم به ادعاهای نادرست طرح شده از سوی برخی افراد و جریان ها
پاسخ دادند. اعتدال و توسعه برنامه ای برای دخالت در انتخابات هیات رئیسه و
ترکیب آن نداشت. اگر قرار است چنین تصمیمی گرفته شود باید اعضای شورای
مرکزی حزب مستقیما به این موضوع ورود کرده و طرح بحث بپردازند در حالی که
ما جلسه ای نداشتیم.
گفته شد فردی از اعضای حزب اعتدال و توسعه با جریان اصول گرا در مجلس همراه شده است و به نام این حزب به لابی گری برای حذف مطهری از ترکیب هیات رئیسه پرداخته است؟
ما هم شنیدیم که گفته شد دکتر واعظی از اعضای حزب اعتدال و توسعه این رایزنی را انجام داده است. البته ایشان این موضوع را تکذیب کردند و مدعی شدند چنین کاری از سوی ایشان صورت نگرفته است. من به عنوان یک عضو شورای مرکزی این عمل را محکوم می کنم و مطمئنم که اعضای حزب به دنبال چنین کاری نبوده اند. افرادی در جلسات حزب شرکت میکردند اما به نمایندگی از حزب در جاهای دیگر نظرات شخصی خود را بیان میکردند. مثلا در مجلس لابی های می کنند بدون اطلاع حزب، اما به اسم حزب تمام می شود که مورد اعتراض بسیاری اعضای حزب قرار گرفته است.
اخیرا طی احکامی از سوی دبیرکل حزب تغییر و تحولاتی در ارکان حزب صورت گرفته سمت و سوی این تغییرات را چگونه ارزیابی می کنید؟
برای فعال شدن حزب اعتدال و توسعه لازم است که کانون های این حزب فعال شوند. اگر کانون ها و اعضای حزب وجود نداشته باشند آن حزب باقی نخواهد ماند اگر چالش ها و مشکلاتی در درون حزب وجود دارد لازم است که این مشکلات برطرف شود، حذف کانون های حزب اعتدال و توسعه راه حل نیست. به هر حال تغییر و تحولات حزب اعتدال و توسعه یک مسئله داخلی است و امیدواریم بتوانیم این مسائل را در درون حزب حل کنیم.
با توجه به گذشت بیش از 9 سال از اخرین کنگره حزب آیا شورای مرکزی قصد برگزاری کنگره را ندارد؟
برای من هم جای سوال دارد که چرا کنگره حزب اعتدال و توسعه آنقدر به تاخیر افتاده است.
مگر شما عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه نیستید؟!
بله؛ مسلما ما باید پیگیری می کردیم که کنگره حزب تشکیل شود به هر حال اعضای شورای مرکزی باید پیگیر حل این وضعیت نامناسب می شدند. ما امیدواریم بتوانیم با کمک اعضای شورای مرکزی کنگره حزب را هر چه زودتر برگزار کنیم.
روند حزب اعتدال و توسعه و نسبت آن را با خط مشی مرحوم حضرت آیت الله هاشمی رفسنجانی به عنوان پدر معنوی حزب بیان دارید؟
اعتدال و توسعه موفق نشده است ایده های آیت الله هاشمی رفسنجانی را درباره اعتدال به سرانجام برساند. ما متاسفانه در حزب اعتدال و توسعه دچار یک اشتباه بزرگ هستیم ما فکر می کنیم اگر در حزب اصول گرایان، اصلاح طلبان و طیف های مختلف را در کنار هم قرار دهیم این به معنای اعتدال است. باید یادآور شوم اعتدال به معنای جمع شدن تفکر های مختلف نیست بلکه اعتدال یک تفکر و یک مشی مشخص است. قرار گرفتن اصلاح طلب و اصول گرا در کنار هم اعتدال نیست. اعتدال گرا بودن یک مشی و تفکر مشخص است. متاسفانه حزب اعتدال توسعه علی رغم توصیه های آیت الله هاشمی (ره) نتوانسته است مشی اعتدال را در حزب نهادینه کند.
چرا زنان در ایران دبیرکل احزاب نمی شوند؟غیر از یک یا دو حزب که اساسا رویکرد زنانه دارد حضور زنان کمرنگ تر از مردان است؟
این را باید ابتدا از خود زنان پرسید که چرا خود را در معرض رای اعضای حزب و فعالیت گسترده سیاسی قرار نمی دهند. غالبا زنان در احزاب کمتر فعالیت می کنند لازم است خود زنان تحرک لازم در این زمینه داشته باشند وقتی خود زنان در فعالیت های اجتماعی و سیاسی کمتر حضور پیدا می کنند بنابراین سهم کمتری در احزاب و عرصه مدیریتی خواهند داشت.
قرار است دولت دوازدهم به زنان و جوانان فرصت بیشتری دهد؛ آیا دادن این فرصت می تواند به بهتر شدن موقعیت زنان کمک کند؟
من موافق دادن سهمیه به زنان در کابینه و دولت نیستم من موافق شایسته سالاری هستم. این ادعا را نادرست می دانم که برخی می گویند زنان باید سهم مشخصی از کابینه داشته باشند اگر زن شایسته ای برای برخی از پست ها وجود نداشت و این انتخاب صورت گرفت جامعه زنان آسیب می بیند اما اگر زنان شایسته برای پست های مشخصی وجود داشته باشد باید از انتخاب دکتر روحانی استقبال کنیم. این ادعا که برخی فمنیست ها می گویند به هر قیمتی باید چند زن در کابینه روحانی وجود داشته باشد و ما سهم خواهی کنیم را نادرست می دانم. متاسفانه در طول سال های گذشته زنان ما بیشتر به حضور کمی و عددی بسنده کرده و حضور کیفی در فعالیت های سیاسی نداشته اند.