ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
شنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 26
کد خبر: ۸۳۷۷۵
تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۲
اردوغان:

اروپا وقت ما را تلف می‌کند

رئیس جمهور ترکیه گفت: برای ترکیه "مایه آرامش خاطر" خواهد بود اگر اتحادیه اروپا بگوید نمی‌تواند ما را به عضویت بپذیرد.
تدبیر24»رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در برنامه "هارد تاک" بی‌بی‌سی گفت: ترکیه "قادر است روی پای خود بایستد."

او همچنین این مساله را رد کرد که دولت ترکیه ۱۵۰ خبرنگار را زندانی کرده و گفت فقط دو نفر با کارت خبرنگاری محبوس هستند.

این اظهارات اردوغان درحالی ایراد شد که ترکیه بازداشت مدیر محلی گروه عفو بین‌الملل و۹ تن دیگر را تمدید کرده است. عادل اسر، روز پنجم ژوییه همراه هفت فعال دیگر حقوق بشر و دو آموزشیار خارجی در یک کارگاه آموزشی بازداشت شد.

این ۱۰ تن به عضویت در یک "سازمان تروریستی مسلح" متهم شده‌اند. بازداشت آنها باعث این نگرانی فزاینده شده که دولت ترکیه آزادی بیان را سرکوب می‌کند. این نگرانی از علل به مانع خوردن تلاش این کشور برای عضویت در اتحادیه اروپاست.

در عین حال رئیس جمهور ترکیه اتحادیه اروپا را متهم کرد وقت ترکیه را تلف می‌کند.

اردوغان گفت: "ما به قول خود وفاداریم. اگر اتحادیه اروپا به صراحت بگوید نمی‌توانیم ترکیه را به عضویت بپذیریم، برای ما مایه آرامش خاطر خواهد بود. زمانی که من دور اول نخست وزیری‌ام را طی می‌کردم، در اجلاس سران اتحادیه اروپا ترکیه به عنوان کشوری توصیف می‌شد که یک انقلاب بی سروصدا در آن روی داده است. اما حالا همان اتحادیه اروپا دیگر نه فقط ما را به اجلاس سران دعوت نمی‌کند که وقت ما را هم تلف می‌کند. این وضعیت فعلی ماست."

اردوغان گفت که اکثریت ترک‌ها "دیگر اتحادیه اروپا را نمی‌خواهند" و معتقدند که رویکردش به ترکیه "صادقانه" نیست.

او گفت: "علی‌رغم این‌ها ما برای مدت کم دیگری با اتحادیه اروپا صادق خواهیم بود. خواهیم دید چه دستاوردی دارد."

او همچنین در مورد حمایت خود از قطر، در حالی که همسایگان قدرتمند عربش این کشور را به اتهام حمایت از تروریسم در معرض تحریم‌های شدید قرار داده‌اند، صحبت کرد.

یکی از شروط گروه تحت هدایت عربستان برای رفع تحریم‌ها بستن پایگاه نظامی ترکیه در قطر است. اما اردوغان در واکنش نیروهای بیشتری به آنجا اعزام کرد.

اما او در مصاحبه با بی‌بی‌سی گفت: ترکیه بخشی از این مناقشه نیست. ما بخشی از این بحران نیستیم. برعکس، در منطقه خلیج فارس ما خواهان تشویق دیالوگ و صلح هستیم. ما برای یافتن یک راه حل عجله داریم. ترکیه هرگز طرفدار این نیست که مسلمانان منطقه به جان هم بیافتند.

برچسب ها: اروپا ترکیه
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: