ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۸۳۸۲۱
تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۱

کشور همچنان در محدوده خطر خاموشی

پیک مصرف برق در این روزها قصد پایین آمدن ندارد و در یک روند شتابان پرمصرف قرار گرفته است، به طوری که در روز گذشته بازهم در محدوده ۵۳ هزار مگاوات باقی ماند.
تدبیر24»پیک مصرف برق در روز گذشته (سه‌شنبه) بازهم روی خط ۵۳ هزار و ۵۲۵ مگاوات باقی ماند، عددی که تا پیش از روز چهارشنبه گذشته می‌توانست به عنوان رکورد بی‌سابقه مصرف برق تلقی شود.

این میزان مصرف برق در حالی برای روز گذشته ثبت شد که در مدت مشابه سال گذشته پیک مصرف برق ۴۸ هزار و ۴۸۲ مگاوات بوده است و این یعنی افزایش بیش از ۵۰۰۰ مگاوات مصرف برق نسبت به مدت مشابه سال قبل است.

مصرفی که به نظر می‌رسد عمدتاً در بخش غیر مولد در حال اتفاق است و این معنایی جز هدر رفت سرمایه‌های ملی کشور نمی‌تواند داشته باشد.

شاید به همین خاطر است که در این روزها یکی از راه حل‌های بسیار ساده و البته موثری که از سوی کارشناسان صنعت برق برای مدیریت مصرف تجویز می‌شود، این است که شهروندان می‌توانند با قراردادن کولرهای آبی روی «دور کُند» و قرار دادن کولرهای گازی بر روی «۲۵ درجه» به منافع ملی و صنعت برق کشور کمک شایانی بکنند.

گزارش‌ها حاکی از این است که علت تأکید مستمر مسئولان وزارت نیرو روی وسایل سرمایشی و دقت در انتخاب آن‌ها، این است که این وسایل به تنهایی بیش از «یک سوم» از مصرف برق کشور را در بر می‌گیرند.

همچنین گزارش‌های روز گذشته نشان می‌دهد میزان مبادلات برق در این روز برابر با یک هزار و ۸۵۳ مگاوات بوده که سهم صادرات برق یک هزار و ۲۸۸ مگاوات و سهم واردات ۵۶۵ مگاوات است.

امار وزارت نیرو نشان می‌دهد میزان مصرف برق صنایع نیز برابر با ۴۱۴۵ مگاوات بوده که نسبت به روز دوشنبه حدود ۳۰۰ مگاوات افزایش داشته است.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: