ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۸۴۱۴۱
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۳۹۶ - ۱۵:۴۸

روحانی 96 کابینه ای مقتدر می خواهد

احمد حکیمی پور دبیر کل حزب اراده ملت ایران
تدبیر24»انتخابات 96 سرآغاز تثبیت اندیشه اکثریت جامعه ای است که امید و آرامش را برای ایران متصور می شوند و لذا رای بخشی به ادامه حاکمیت دولت حسن روحانی برای چهارسال دیگر اگر بر مبنای واقعیت اجتماعی و سیاسی سنجیده شود ، صرفا تکرار رای برای 8 ساله شدن دولتها به مانند سایر روسای جمهور نیست بلکه حکایت از تحول فکری قاطبه جامعه نسبت به اداره مطلوب کشور می کند . همین سیر تحول مسئولتی دو چندان را بر دوش دولتمردان جدید قرار میدهد چرا که مردم به خوبی آگاهند که روحانی 96 تفاوت هایی با روحانی 92 دارد ؛ و تفاوت آشکار در حمایت همان 75 درصدی است که به تداوم گفتمان اعتدال رای دادند . دولت دوازدهم اینک با اقتداری محکم تر از قبل بر مسند می نشیند و این سرمایه اجتماعی 75 درصدی پشتوانه تداوم مسیر دولت برای حرکت از نیمه راه است . تفاوت دیگر آن است که روحانی 96 برای ایجاد تحول رفتاری در قبال انجام تعهداتش به مردم با شرایط قبل مواجه نیست ، و فضای پیش روی ایشان در همراهی مجلس دهم برا تعیین دولتی همگن و همسو تر با تفکر و رویکرد اعتدال و اصلاحات مناسب است . پس برای پاسخ به انتظارات مردمی که به پای صندوق آمده اند و جلب رضایت تفکر منتقد و مخالف این دولت تغییر ترکیب کابینه می تواند سرآغاز حرکت باشد . فراموش نمی کنیم هنگامی که دولت یازدهم با پیروزی گفتمان تدبیر و امید تشکیل شد ، مجلسی اصولگرا در مقابل ایشان قرار داشت که موجب شد تا کابینه با ملاحضاتی در تعامل با اصولگرایان معتدل چیده شود تا در کمترین چالش و تنش دولت بتواند آوار برداری از اتفاقات 8 سال قبل از این دولت را به سرانجام برسد ، هر چند که باز هم دولت روزهای آرامی را نداشت ؛ ولی اینک این فرصت مهیاست که فارغ از نگرانی نسبت به مسایل حاشیه ای با نگرشی واقع بینانه تر به تعیین ترکیب کابینه بنابر الویت های برنامه های دولت پرداخته شود ؛ هر چند که باید دقت شود که فراهم شدن بستری برای تعیین کابینه ای همسو نباید به ابزاری برای فشار و تحمیل انتخاب وزرای سهمیه ای تبدیل شود تا افراد بنابر شایستگی ها و کارآمدی شان در مناصب قرار گیرند ، نه آنکه اشخاص و یا گروهها رییس دولت را تحت فشار قرار دهند تا افراد مورد نظر آنها را انتخاب کند ،که این رویکرد می تواند پاشنه آشیل عبور دولت از مسیر دشواری شود که در چهار سال آینده پیش روی دارد . شاید ارزیابی بی غرض و فارغ از مسائل جناحی از عملکرد وزارتخانه ها در این 4 سال گذشته بتواند گامی جهت تغییر ترکیب کابینه با رویکرد نگرش کارشناس محور باشد ، چرا که سنجش وضع موجود و تطبیق آن با رویکرد برنامه ای افراد می تواند معیار درستی برای انتخاب افراد باشد و قطعا با این روش آقای روحانی به جای توصیه پذیری از سوی اشخاص و گروهها با اتکاء به برنامه ها و تطبیق ان با واقعیت های موجود کشور به تعیین کابینه می پردازنند .
اما حضور مردم و حمایت قاطع احزاب و گروههای سیاسی و اجتماعی در انتخابات 96 چند پیام واضح برای همگان داشت که بی شک برای حفظ این سرمایه اجتماعی گران باید رییس جمهور منتخب جهت تعیین رویکرد حرکت در مسیر پیش رو بدان توجه کند :
1- افزایش رای آقای روحانی بیانگر رضایت مردم از عملکرد دولت یازدهم بوده ، و این بدان معناست که مردم به خوبی از مشکلات و کاستی ها آگاه هستند و درک درستی از شرایطی که دولت تحویل آقای روحانی شد دارند و لذا دولت باید بداند که در اتاق شیشه ای قرار دارد و مردم همواره به رصد عملکرد آن می پردازنند و عدم پاسخگویی به مطالبات آنها موجب سرخوردگی و بازگشت اعتماد به گفتمان اعتدال خواهد شد که قطعا در انتخابات 1400 بسیار تعیین کننده است .
2- همراهی اصلاح طلبان با دولت که آرای خاموش را نیز در حمایت از آقای روحانی به پای صندوق های رای آورد نشانه ای بر همبستگی گروهها و جریانهای فکری با اندیشه اصلاح طلبی ، اعتدال گرایی و اصولگرایان معتدل برای کشور دارد که باید با حفظ این انسجام و تعامل مثبت با همه آنها از فرصت به وجود آمده برای توسعه کشور بهره برد و لذا برای حرکت از نیمه راه باید کابینه جدید باور به همراهی با این اندیشه ها جهت اداره مطلوب داشته باشد .
3- جنس مطالبات مردم در انتخابات اخیر دچار یک نوع تغییر گفتمانی شده بود ، و علی رغم آنکه بسیاری از صاحبنظران همچنان چالش اقتصادی و اشتغال را مطالبه اصلی مردم عنوان کردند به نظر می رسد که ایجاد ثبات نسبی در عرصه اقتصادی به تحول رویکرد مطالباتی مردم منجر شد و لذا تحقق عدالت اجتماعی و توجه به اقشار پایین جامعه که موضوع اشتغال و فقر یکی از مشکلات آنها می باشد در صدر انتظارات قرار دارد . شیب صعودی آسیب های اجتماعی بیانگر آن است که تا کنون برنامه ها در حوزه اجتماعی به توفیق کامل نرسیده و این حوزه نیازمند تمرکز کارشناسی و عملیاتی است و این می تواند به عنوان معیاری در تعیین اندیشه های همراه دولت تاثیر گذار باشد .
4- حضور جوانان در حمایت قاطع از آقای روحانی تثبیت کننده این تصمیم است که باید ایشان به تعهد خود نسبت به کاهش سن کابینه عمل کند . همه قبول دارند که شرایط دولت اول نیاز به حضور چهره هایی با تجربه و کهنسال تر در کابینه را الزام آور می کرد ولی اکنون بستر مناسبی برای ایجاد چالاکی در دولت با انتخاب افراد جوان در ترکیب کابینه و البته مدیران میانی دستگاهها فراهم است که باید بی شک برای کادر سازی و پرورش نیروهای نخبه ، با تجربه و متخصص بدان توجه کرد .
5- حضور فعال زنان در انتخابات نوید مثبتی از سیر تحول اجتماعی بود ؛ و جامعه ای توسعه یافته را که زنان در کنار مردان به تاثیر بخشی در سرنوشت ملی شان حضور داشتند به تصویر کشید و دور از انتظار نیست که آقای روحانی در پاسخ به انتظارات نیمی از جامعه و با اتکاء به همان رویکرد شایسته سالاری در ترکیب کابینه دوازدهم از حضور زنان استفاده کنند که این مهم منجر به توازن برنامه ریزی های کلان کشور نیز خواهد شد .
برچسب ها: کابینه روحانی
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: