ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۸۴۱۹۷
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۵

تاثیر مریم بر زندگی هزاران زن زنده خواهد ماند

رئیس دانشگاه استنفورد در واکنش به درگذشت نابغه ریاضی ایران و جهان گفت: مریم بسیار زود از پیش ما رفت اما تاثیر وی بر زندگی هزاران زنی که برای دنبال کردن ریاضی و علمی که او منبع الهام شان بود؛ زنده خواهد ماند.
تدبیر24»درگذشت پروفسور مریم میرزاخانی نابغه ریاضی جهان ،برنده مدال فیلدز و استاد ریاضی دانشکاه استنفورد واکنش رئیس این دانشگاه مطرح دنیا را برانگیخت.
مارک تسیر لاویگنه رئیس دانشگاه استنفورد گفت که مریم بسیار زود از پیش ما رفت اما تاثیر وی بر زندگی هزاران زنی که برای به دنبال کردن ریاضی و علم که او منبع الهام شان بود زنده خواهد ماند.
وی در ادامه اذعان داشت که مریم تئوریزیسین برجسته ریاضیات و فردی فروتن بود که افتخارات(مدال هایش) را فقط به جهت اینکه ممکن است دیگران را تشویق به پیروی از مسیر خود کند، قبول می کرد. همکاری وی هم به عنوان نقش نمونه و هم به عنوان یک محقق مهم و پایدار است و احساس فقدان وی عزتمندانه در اینجا یعنی استنفورد و در سرتاسر جهان وجود خواهد داشت.
همچنین همکاران میرزاخانی وی را بلند همت، مصمم و بی باک در مقابل مشکلاتی خواندند که دیگران قادر به انجام آنها نبودند. آن ها اذعان داشتند که مریم به جای انتخاب راه آسانتر، مسیر سخت را انتخاب کرده بود. دختر جوان این بانوی فرهیخته ایرانی نیز مادر خود را در حال کار به یک نقاش تشبیه کرده است.
مریم میرزاخانی، ریاضیدان نابغه ایرانی و استاد دانشگاه استانفورد متولد 13 اردیبهشت 1356در شهر تهران است.
وی در سال‌های 1373و 1374در زمان تحصیل در دبیرستان با کسب مدال طلای المپیاد ریاضی کشوری به المپیاد جهانی ریاضیات در هنگ کنگ و کانادا اعزام شد که در المپیاد 1995 کانادا علاوه بر کسب مدال طلا، حائز بالاترین امتیاز در بین دانش آموزان جهان شد.
وی پس از اتمام تحصیلات متوسطه در دبیرستان فرزانگان تهران، تحصیلات کارشناسی خود را در رشته ریاضی در دانشگاه صنعتی شریف به پایان برد.
وی بعد از دریافت مدرک دکترای خود از دانشگاه استنفورد به عنوان استادیار وارد دانشگاه پرینستون شد و سپس بعد از مدتی تدریس در آن دانشگاه وارد دانشگاه استنفورد شد. مریم میرزاخانی پس از بستری شدن در بیمارستان به دلیل بیماری سرطان، روز گذشته دار فانی را وداع گفت.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: