هیات وزیران در جلسه عصر یکشنبه خود که به ریاست حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری برگزار شد، اجرای برنامه کاهش خطر پذیری فرو ریزش زمین در شهر تهران را تصویب کرد.
تدبیر24»هیات دولت برنامه کاهش خطر پذیری فرو ریزش زمین در شهر تهران را با هدف توجه و اهتمام هرچه بیشتر دستگاه ها به علل، پیامدها و راهکارهای مبارزه با آن و نیز به منظور افزایش ایمنی در حوزه شریان های حیاتی شهر تهران با رویکرد پیشگیرانه، تصویب کرد.
هیات وزیران در ادامه با صدور مجوز برای تداوم اجرای برخی از پروژه های مشمول ارزیابی اثرات زیست محیطی فاقد مجوز و دارای پیشرفت فیزیکی با رعایت شرایط خاص موافقت کرد.
پروژه های یاد شده شامل آزاد راه کنارگذر دوم جنوبی تهران در استان های قزوین، البرز، مرکزی و تهران، سد شفارود در استان گیلان و سد و نیروگاه آبی خرسان 3 در استان چهارمحال و بختیاری هستند.
هیات دولت در راستای توجه ویژه به اقشار آسیب پذیر و نیازمند جامعه بخصوص افرادی که سرپرست خانواده خود را در هنگام بروز مخاطرات طبیعی از جمله سیل و زلزله و... از دست می دهند، وزارت راه و شهرسازی را موظف کرد در اسرع وقت با همکاری وزارت کشور نسبت به بازسازی واحدهای مسکونی افراد یاد شده اقدام کند.
هیات وزیران همچنین مبلغ 4 میلیارد و 500 میلیون ریال کمک بلاعوض به صورت هزینه ای به وزارت راه و شهرسازی اختصاص داد تا جهت احداث 15 واحد مسکونی به خانوارهایی که سرپرست خود را در روستای چنار به دلیل وقوع سیل از دست داده اند، اختصاص داد. سقف هزینه هر واحد مسکونی 300 میلیون ریال است که برابر قوانین و مقررات مربوط هزینه می شود.
دولت آیین نامه اجرایی قانون اساسنامه جمعیت هلال احمر درخصوص حضور کارکنان دستگاه های اجرایی در امر امداد رسانی داوطلبانه را در جلسه امروز به تصویب رساند.
به موجب این آیین نامه، جمعیت هلال احمر موظف شد داوطلبان غیر شاغل موضوع این آیین نامه را بیمه فوت و حوادث نماید تا در صورتی که افراد یاد شده در حین انجام وظیفه دچار آسیب دیدگی، نقص عضو یا فوت شوند، مطابق ضوابط بیمه ای مربوط خسارات وارده جبران شود.
سپس با تصویب دولت، آیین نامه مالی، معاملاتی، اداری و استخدامی صندوق توسعه ملی و اصلاحات بعدی آن به عنوان آیین نامه های صندوق در امور اداری، استخدامی، مالی و معاملاتی موضوع قانون احکام دایمی برنامه های توسعه کشور تصویب شد.
هیات وزیران در ادامه جلسه، لایحه ای را به تصویب رساند که براساس آن به دولت اجازه داده می شود تا نسبت به اصلاح اساسنامه شرکت های سهامی مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) اقدام نماید.
همچنین به موجب تصمیم دولت، توقف اقدامات اجرایی انحلال شرکت مادر تخصصی مدیریت ساخت و تهیه کالای آب و برق (ساتکاب) تنفیذ و شرکت مذکور موظف شد پس از انجام اصلاحات ساختاری لازم نسبت به انجام فعالیت های قانونی خود وفق اساسنامه اقدام کند.
دولت به منظور تجهیز امکانات لازم در جهت مقابله با حوادث و ضرورت بهره مندی تمامی دستگاه های امداد و نجات از خودروهای آتشنشانی و تجهیزات روز دنیا، با پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت مبنی بر واردات خودروهای آتشنشانی و تجهیزات مرتبط با آنها با قدمت حداکثر 5 سال ساخت به شرط عدم تولید در داخل کشور و صرفاً با دارا بودن شرط نمایندگی خدمات پس از فروش موافقت کرد.
دولت با توجه به ایجاد و توسعه شهرک ها و نواحی صنعتی براساس نیاز استان ها و دغدغه های مسئولان استانی در مورد مشکلات احداث یا عدم احداث شهرک یا ناحیه صنعتی، مقرر کرد بررسی و تأیید گزارش های زیست محیطی شهرک ها و نواحی صنعتی از 100 هکتار تا 200 هکتار به استان ها تفویض شد.
هیات وزیران این تصمیم را به منظور جلوگیری از تمرکزگرایی، بروکراسی و نیز صرف زمان زیاد برای بررسی گزارش های ارزیابی زیست محیطی در مرکز اتخاذ کرد.
درپایان هیئت وزیران با توجه به نیاز شرکت سهامی زراعی بهکده رضوی (متولی امور مربوط به مداوای جزامیان کشور) به اسناد مالکیت اراضی محدوده مربوط برای دریافت تسهیلات و اقدامات قانونی، در قالب لایحه ای نسبت به اموال بهکده رضوی تعیین تکلیف کرد.