ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۸۴۴۵۵
تاریخ انتشار: ۲۷ تير ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۸

مخالفت با رفراندوم در کردستان

شورای عالی امنیت ترکیه که به ریاست اردوغان تشکیل شد، بار دیگر مخالفت شدید این کشور را با هرگونه تلاش کردها در عراق و سوریه برای تشکیل کشور اعلام کرد.
تدبیر24»نشست شورای عالی امنیت ترکیه که برای بررسی موضوعات مختلف داخلی و خارجی تشکیل شده بود، پس از شش ساعت رایزنی اعلام کرد تصمیم منطقه کردستان برای برگزاری رفراندوم استقلال از عراق "پیامدهای ناخواسته" ایجاد می‌کند. این نهاد توضیحات بیشتری ارائه نکرد.

این شورا متشکل از رجب طیب اردوغان‌، رئیس‌ جمهوری ترکیه، نخست‌وزیر و سایر اعضای کابینه و ژنرال‌های ارشد ارتش، تاکید کرد که رفراندوم مذکور که برای ۲۵ سپتامبر برنامه‌ریزی شده "نمی‌تواند به صورت قانونی و واقعی اجرایی" شود.

شورای عالی امنیت ترکیه در بیانیه‌ای مطبوعاتی این رفراندوم را که ماه ژوئن از سوی مسعود بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق اعلام شد، "اشتباه فاحش" خواند. این نهاد با تاکید بر لزوم حفظ "تمامیت ارضی و وحدت سیاسی در عراق" با رفراندوم کردها مخالفت کرد.  

در ادامه بیانیه شورای عالی امنیت ترکیه همچنین آمده است، مبارزه آنکارا با یگان‌های مدافع خلق کرد سوریه که تحت حمایت آمریکاست، در شهر رقه سوریه ادامه می‌یابد. دولت آنکارا تشکیل نهادهای کردی نوپا در عراق و سوریه را بهانه‌ای برای تشکیل کشور "کردستان بزرگ" می‌داند که مناطق مجاوز کردستان در ترکیه را هم پوشش می‌دهد.

شورای عالی امنیت ترکیه همچنین بار دیگر از عبارت "دولت تروریستی" برای اشاره به دولت خودمختار گروه‌های کرد سوریه استفاده کرد.

این درحالی است که کردهای سوریه بارها اعلام کرده‌اند خواستار تشکیل کشور نیستند بلکه برای تشکیل یک سیسیتم فدرالی در یک کشور غیر متمرکز تلاش می‌کنند.
برچسب ها: رفراندوم کردستان
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: