ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۸۴۶۸۸
تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۳۹۶ - ۱۷:۰۰

سیر گفتمان سلفیگری

کتاب «سیر گفتمان سلفیگری» نوشته مروان شحاده و ترجمه محمدکاظم جعفری، خبرنگار ایرنا با اولویت ویژه در انتشارات سروش به چاپ رسید.
تدبیر24»با توجه به شرایط خاص منطقه خاورمیانه و تحولات جدی در فرقه‌های نوظهور در ادیان و مذاهب، این کتاب که به مطالعه مهم‌ترین سازمان‌های وابسته به سلفیگری در دوران معاصر می‌پردازد، با اولویت ویژه منتشر شد.
نویسنده که خود در ارتباط نزدیک با بدنه بعضی از این سازمان‌ها بوده، کوشیده به تحلیل علل و اسباب و عوامل مؤثر منطقه‌ای و جهانی این تغییر گفتمان در دو سطح فکری و عمل سیاسی بپردازد و شاخص‌های این تغییر را مشخص کند.
در بخشی از این کتاب آمده است: سیر گفتمان سَلَفی ـ جهادی، فکر سیاسی جدیدی را مطرح می‌کند که با گفتمان سَلَفی سنتی متفاوت است. این گفتمان به ‌باور طرفدارانش کوشیده تا معایب و نقائص گفتمان پیشین را برطرف کند. این گفتمان کارِ گروهی، جنبشی، سیاسی و جهادی را سرلوحه خود قرار داده، درحالی که گفتمان سنتی دهه‌های متمادی با این امر مبارزه کرده است.
با توجه به حرکت امروزی فرقه‌های جهادی خشونت‌گرا از یک‌سو و تبلیغات هماهنگ فرهنگی ـ رسانه‌ای و سیاسی غرب در جهت اسلام‌هراسی از سوی دیگر، اطلاع همه محققان حوزه‌های سیاسی و سایر شاخه‌های علوم اجتماعی، معارف و تبلیغ اسلامی از روند مزبور بسیار ضروری است.
مطالب کتاب در هشت فصل ارائه شده است که فصل نخست به «گفتمان اسلامی» و فصل دوم به «پایه ها و مفاهیم بنیادین سلفیگری» پرداخته است.
سومین فصل کتاب با عنوان «گفتمان سلفیگری جهادی؛ پیدایش و مفاهیم اساسی آن»، فصل چهارم با موضوع «گفتمان سیاسی جنبش های سلفیگری جهادی» و فصل پنجم با عنوان «روابط بین الملل و دسته بندی سرزمین ها» نگاشته شده است.
در فصل ششم این اثر به مقوله «سازمان های بین المللی و گفتمان تکفیری جهادی» و در فصل هفتم به «تاثیر تحولات گفتمان سلفیگری معاصر بر ساختار نظام بین الملل» پرداخته شده و در هشتمین و آخرین فصل کتاب نیز «جنبش های سلفیگری جهادی و گستره نفوذ آنها» به خوانندگان ارائه شده است.
این کتاب 497 صفحه ای به قیمت 270هزار ریال روانه بازار نشر شده است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: