ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 23
کد خبر: ۸۴۶۹۱
تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۳۹۶ - ۲۰:۰۰

تابعیت رهبر سلفی هند لغو شد

هند در پی درخواست سازمان تحقیقات ملی با باطل کردن گذرنامه 'ذاکرنایک' تابعیت هندی رهبر سلفی این کشور را لغو کرد.
تدبیر24»ذاکرنایک' چهره افراطی و رهبر گروه سلفی هند با راه اندازی شبکه تلویزیونی صلح و مرکز تحقیقات اسلامی ، تلاش گسترده ای را برای ترویج افکار سلفی و وهابی در هند و خارج از مرزهای این کشور انجام داده است.
'نایک 'همچنین متهم است که با سخنان خود انگیزه لازم را برای مهاجمان حمله تروریستی بنگلادش فراهم کرده است.
مهاجمان یازدهم تیر سال گذشته با حمله به رستورانی در منطقه دیپلماتیک داکا، 22 نفر ازجمله 17 گروگان خارجی را کشتند.
وزارت کشور هند نیز اعلام کرد 'ذاکر نایک' رهبر سلفی هند و موسس سازمان تحقیقات اسلامی، در شبکه صلح سخنرانی های تحریک آمیز انجام داده و مردم را برای پیوستن به گروههای تروریستی تشویق کرده است .
پیش از این دولت هند دریافت کمک های مالی خارجی از سوی موسسات آموزشی نایک را ممنوع کرده بود.
وزارت کشور هند، تحقیقات در خصوص منابع مالی سازمان تحقیقات اسلامی و شبکه تلویزیونی صلح متعلق به 'ذاکر نایک ' رهبر سلفی این کشور را آغاز کرده ست .
به گفته منابع امنیتی ،این تحقیقات به دنبال دریافت اطلاعاتی در خصوص کمک برخی از کشورهای خارجی و بویژه عربستان به این سازمان ها آغاز شده است.
سازمان گذرنامه بمبئی پیش از این اعلام کرده بود تابعیت 'ذاکر نایک' رهبر سلفی هند به زودی با دریافت گذرنامه هندی وی لغو می شود.
این سازمان از رهبر سلفی داعش خواسته بود گذرنامه هندی خود را در هر کشوری که زندگی می کند تحویل نمایندگی های این کشور دهد.
سازمان تحقیقات ملی هند اعلام کرد 'ذاکر نایک' تاکنون به رغم درخواست های مکرر، حاضر به همکاری با این سازمان برای رسیدگی به اتهامات وی نشده است.
این سازمان حکم بازداشت ذاکر نایک را صادرکرده است .
'ذاکرنایک ' یک سال پیش به دنبال طرح اتهام وی برای ترویج افکار سلفی گری و وهابی از هند خارج شده است.
سازمان های امنیتی هند اعلام کردند رهبر سلفی هند آخرین بار در کشور مالزی دیده شده است.
'احمد زاهد حمیدی' معاون نخست وزیر مالزی چندی پیش به دنبال زمزمه هایی در خصوص دریافت اقامت دائم مالزی به 'ذاکر نایک' تائید کرد پنج سال پیش به وی اقامت دائم این کشور داده شده است.
دولت مرکزی هند در ماه نوامبر فعالیت سازمان تحقیقات اسلامی 'ذاکر نایک' رهبر سلفی این کشور را به دلیل فعالیت های غیر قانونی به مدت پنج سال ممنوع کرد.
یک مقام دولتی هند گفت که این تصمیم دولت پس از مشخص شدن ارتباط سازمان تحقیقات اسلامی ذاکر نایک با شبکه صلح گرفته شده است.
شبکه تلویزیونی صلح زیر نظر مرکز تحقیقات اسلامی هند وابسته به 'ذاکر نایک' رهبر سلفی هند از بمبئی پخش می شود.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: