ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۸۴۷۱۳
تاریخ انتشار: ۲۹ تير ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۲

مهار تورم به برکت افزایش سود بانکی و ایجاد رکود

یک کارشناس بانکی علت کاهش تورم را در سال‌های اخیر افزایش سود بانکی دانست.
تدبیر24» منتقدین: محمدرضا رنجبر فلاح کارشناس بانکی و مدیرعامل سابق بانک تجارت در برنامه چوب خط در پاسخ به این که کاهش نرخ سود بانکی چه اثراتی می‌تواند در اقتصاد کشور داشته باشد، گفت: اگر بخواهیم اثرات کاهش نرخ سود بانکی در کشور را ببینیم، باید عکس آن قضیه را نگاه کنیم،یعنی ببینیم که افزایش نرخ سود بانکی چه اثرات مخربی در اقتصاد کشور داشته است.

وی با بیان این که در سال‌های اخیر افزایش نرخ سود بانکی درست است که تورم را بسیار کاهش داده و آن را به حد تک رقمی رسانده است اما اثرات مخرب و ویرانگری در اقتصاد کشور داشته است، اثرات رکودی و کاهش تقاضای کالاها برای رفع نیاز واقعی بازار این افزایش نرخ سود بانکی در بازار ایجاد کرده است و در نتیجه تولید را با مشکل مواجه کرده است.

رنجبر فلاح با بیان این که نرخ سود بانکی متناسب با نرخ تورم و قیمت ارز نبوده است گفت: به لحاظ سیستمی باید نرخ سود بانکی به موازات این دو مورد محاسبه شده و اگر اینگونه نباشد نظام بانکی را با تلاطم مواجه می‌کند همانگونه که اکنون شاهد آن هستیم.

این کارشناس بانکی در پاسخ به این سوال که آیا کاهش نرخ سود بانکی باعث خروج سرمایه و سپرده از بانک‌ها خواهد شد و به سمت بازار مسکن و ارز سوق پیدا خواهد کرد، گفت: چنین موردی اتفاق نخواهد افتاد و  حتی اگر سود بانکی به صفر نیز برسد سپرده‌گذاری تغییر آنچنانی نخواهد کرد، چرا که پارکینگ موقت پول در بانک است و فقط از جیب خریدار به جیب فروشنده انتقال پیدا می‌کند اما اصل آن در بانک باقی خواهد ماند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: