تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۸۴۹۶۵
تاریخ انتشار: ۳۱ تير ۱۳۹۶ - ۱۹:۰۱
گزارشی درباره چالش‌های پسا انتخاباتی اصلاح‌طلبان

هزینه بر جریان اصلاحات

به نظر می‌رسد شورای شهر تهران بیش‌ازاندازه برای اصلاح‌طلبان هزینه در برداشته و این جریان به‌جای اینکه تمرکز خود را روی دولت آینده و یا بهبود جایگاه فراکسیون امید در مجلس کند، بدون در نظر گرفتن عواقب این رفتار به شورای شهر اهمیت بیشتری می‌دهد.
تدبیر24» انتخابات ریاست جمهوری سال 96 اگرچه برای اصلاح‌طلبان دستاورد مهمی داشت و حسن روحانی به پشتوانه حمایت اصلاح‌طلبان برای چهار سال دیگر به ریاست جمهوری رسید اما در رفتارشناسی اصلاح‌طلبان تغییر ایجاد کرده است.  به همین دلیل باید رفتارشناسی جریان اصلاحات را به قبل و بعد از انتخابات تقسیم‌بندی کرد. 

قبل از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری جریان اصلاحات به‌صورت واحد و منسجم تمرکز خود را روی حمایت از حسن روحانی در انتخابات قرار داده بود و به دلیل خطر به قدرت رسیدن رقیب یک همپوشانی مثبت در جریان اصلاحات وجود داشت. 

بااین‌وجود به نظر می‌رسد اصلاح‌طلبان تنها برای انتخابات ریاست جمهوری برنامه‌ریزی داشته‌اند و پس از انتخابات با یک افق چندوجهی مواجه شده‌اند که شاید کمتر برای آن برنامه‌ریزی داشته‌اند.

 بدون شک پس از انتخابات ریاست جمهوری بیشترین وقت و انرژی اصلاح‌طلبان معطوف به شورای شهر پنجم و همچنین انتخاب شهردار تهران بوده است.شورای شهری که درگذشته و به‌خصوص در شورای اول شهر تهران یکی از پاشنه آشیل‌های اصلاح‌طلبان بوده است. 

ماجرا از زمانی شروع شد که پس از معرفی اعضای لیست اصلاح‌طلبان برای انتخابات شورای شهر برخی از نخبگان جریان اصلاحات با این لیست مخالفت کردند و با رئیس دولت اصلاحات جلسه برگزار کردند. 

بر اساس اظهارات علی شکوری راد دبیر کل حزب اتحاد ملت رئیس دولت اصلاحات نیز با این لیست موافق نبوده و پس از شش روز حاضرشده از آن حمایت کند.

پس‌ازاین بود که اصلاح‌طلبانی که در شورای چهارم حضور داشتند و در لیست جدید نبودند به‌شدت از پشت پرده بسته شدن لیست انتقاد کردند و آن را ناعادلانه خواندند.

از سوی دیگر برخی از چهره‌های اصلاح‌طلب مانند رسول منتجب نیا، هادی خامنه‌ای و محسن رهامی که در سال پایانی دولت یازدهم مدعی سهم بیشتر اصلاح‌طلبان در دولت حسن روحانی بودند دوباره این موضوع را مطرح کردند و علیه شورای عالی سیاست‌گذاری موضع‌گیری کردند.

درنتیجه با موضع‌گیری این افراد علیه شورای عالی سیاست‌گذاری ضرورت در نظر گرفتن شرایط جدید برای شورای عالی سیاست‌گذاری نیز مطرح شد. این در حالی است که از سوی دیگر فراکسیون امید که با هزینه زیاد جریان اصلاحات وارد مجلس شده این روزها از ارتباط با حسن روحانی و نحوه چینش اعضای کابینه آینده رضایت ندارد و به شکل‌های مختلف تلاش می‌کند درزمینه انتخاب اعضای کابینه آینده تأثیرگذار باشد.

درنتیجه در شرایط کنونی اصلاح‌طلبان با سه دغدغه مهم یعنی آینده شورای شهر و انتخاب شهردار تهران، وضعیت تغییر ساختاری شورای عالی سیاست‌گذاری و همچنین دغدغه فراکسیون امید نسبت به آینده دولت حسن روحانی مواجه شده‌اند.

این در حالی است که سرنخ تمامی این اتفاقات و به نتیجه نرسیدن‌ها درنهایت به تدبیر رئیس دولت اصلاحات و نفوذ وی روی شخصیت‌های جریان اصلاحات خلاصه می‌شود. 

درنتیجه رئیس دولت اصلاحات به یک وزنه بی‌بدیل در جریان اصلاحات تبدیل‌شده که سخن وی برای همه اصلاح‌طلبان فصل الخطاب است. اصلاح‌طلبان به‌جای اینکه از ظرفیت رئیس دولت اصلاحات در حل مشکلات ملی و حتی بین‌المللی استفاده کنند ایشان را به اتاق فکر خود محدود کرده و به دنبال این هستند که از تمام ظرفیت ایشان برای جریان اصلاحات استفاده کنند. 

به نظر می‌رسد شورای شهر تهران بیش‌ازاندازه برای اصلاح‌طلبان هزینه در برداشته و این جریان به‌جای اینکه تمرکز خود را روی دولت آینده و یا بهبود جایگاه فراکسیون امید در مجلس کند، بدون در نظر گرفتن عواقب این رفتار به شورای شهر اهمیت بیشتری می‌دهد.

 این در حالی است که اختلاف‌سلیقه در شورای شهر به شورای عالی سیاست‌گذاری نیز کشیده شده و برخی از اصلاح‌طلبان با اعتراض به ترکیب شورای عالی سیاست‌گذاری که عمدتاً از دو حزب کارگزاران سازندگی و اتحاد ملت تشکیل‌شده خواستار تغییر در ترکیب این شورا شده‌اند.

مهم‌ترین مطالبات اصلاح‌طلبان در این زمینه نیز تعادل بخشی به شورای عالی سیاست‌گذاری و همچنین تغییر رویکرد این شورا از شخص محوری به حزب محوری است. به نظر می‌رسد با توجه به شرایط موجود با انتخاب اعضای کابینه آینده و همچنین شهردار تهران جریان اصلاحات آبستن تغییرات مهمی از درون خواهد بود.

رویداد24
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: