رییس دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: مصرف غلیظ قهوه و چای منجر به کم خونی میشود و توصیه میشود که به صورت رقیق و با احتیاط استفاده شوند.
 	  	 		تدبیر24»محمدحسن انتظاری در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به مصرف 
نوشیدنیهای حاوی کافئین مانند قهوه، چای و شیر کاکائو، اظهار کرد: مصرف 
قهوه، چای و کاکائو برای بیماریهای مزمن مانند دیابت یا بیماریهای قلبی 
مفید است؛ به شرطی که در حد متوسط مصرف شود و زیادهروی صورت نگیرد.
وی با بیان اینکه مصرف غلیظ قهوه و چای منجر به کم خونی میشود، افزود: 
مصرف این نوشیدنیها در افرادی که مبتلا به زخم معده بوده یا مستعد ابتلا 
به این بیماری هستند، موجب تشدید آن میشود و علاوه بر این ضربان قلب و 
فشارخون را نیز افزایش میدهد. به همین دلیل توصیه میشود که با احتیاط و 
به صورت رقیق مصرف شود تا فواید آن به حداکثر و عوارض آن به حداقل رسد.
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه مصرف مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان 
مانند قهوه و چای از سرطانها، دیابت و آلزایمر به صورت مستقیم جلوگیری 
میکند، اضافه کرد: میزان مصرف این دسته نوشیدنیها در تمام افراد به یک 
اندازه نیست و باید با احتیاط نوشیده شوند.
انتظاری پوکی استخوان و بیخوابی را از جمله عوارض مصرف بیش از اندازه قهوه
 دانست و افزود: قهوه به دلیل اینکه حاوی کافئین است موجب نشاط میشود و 
بسیاری از افراد با مصرف قهوه و چای خستگی خود را برطرف میکنند.