ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
پنجشنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 24
کد خبر: ۸۵۲۳۹
تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۳

وحدت درعین کثرت کثــرت در عین وحدت

مجادلات اخیر درباره کابینه و پیش از این و در ایام انتخابات ریاست جمهوری درباره رویکرد آتی نظام در ابعاد سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نشان از جامعه‌ای رو به کمال و بالندگی دارد که می‌خواهد با تضارب اندیشه بهترین‌ها را انتخاب کند.
تدبیر24»در این باره نکات زیر قابل توجه است.
1- جامعه نمی‌تواند یک صدایی و در انحصار یک تفکر باشد. اگر به تعداد آدمیان راه رسیدن به خدا وجود دارد، به همان نسبت اندیشه‌های متفاوت و بعضاً معارض هم وجود دارد که نمی‌توان انتظار داشت همگان همانند هم بیندیشند.
با این وجود جامعه نمی‌تواند آنارشی و هرج و مرج را هم تحمل کند. پس بهترین راهکار، پذیرش دموکراسی است تا هر جریان فکری سیاسی که اکثریت را داشت، بتواند برای مدتی معلوم زمام قدرت سیاسی را هم داشته باشد چرا که جامعه بسان یک موجود زنده دائم در حال تغییر و تحول است و اکثریت و اقلیت هم جابه‌جا می‌شود.
2- جامعه ایرانی در انتخابات 29 اردیبهشت با دو رویکرد در ابعاد سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی روبه‌رو بود و مردم در یک فرآیند دموکراتیک با شرکت فعال و گسترده خود و با مشارکت بالای 70 درصدی رویکردی را انتخاب کردند که حسن روحانی سخنگوی آن بود. انتخابی که با مهر تأیید شورای نگهبان هم همراه بود و بزودی و در 12 مرداد با تنفیذ رهبری نظام و برگزاری مراسم تحلیف در 14 مرداد در مجلس شورای اسلامی به عینیت می‌رسد.
3- پس از تحلیف ریاست جمهوری وزرای پیشنهادی خود را به مجلس معرفی خواهد کرد تا نمایندگان منتخب ملت مهر تأیید بر انتخاب وی بزنند. واقعیت این است فرآیند انتخاب وزرا مدتی است شروع شده و در کشاکش دیدگاه‌های فاتحان 29 اردیبهشت در حال پیگیری است. پروژه‌ای که تا مرحله معرفی وزرا به مجلس ادامه خواهد داشت.
4- تا اینجای کار همه فرآیند طی شده قابل قبول است. رأی مردم، تأیید شورای نگهبان، پذیرش شکست از سوی رقیب و سرانجام تنفیذ طی آینده نزدیک. اما آنچه باعث نگرانی است، سهم‌خواهی غیرمنطقی از ریاست محترم جمهوری است.
واقعیت این است رأی 24 میلیونی دیگر رأی جناحی نیست. رأی جناح‌ها در انتخابات گذشته به منصه ظهور رسیده است. رأی حسن روحانی یک رأی ملی گسترده و فراجناحی بود که نباید مصادره جناحی بشود. همچنان کابینه فراجناحی با حضور اصلاح‌طلبان، اعتدالیون و اصولگرایان معتدل راهگشای مشکلات عدیده کشور است. شایستگان در انحصار یک جناح نیستند.
5- و اما سخن پایانی؛ به قول مولانا: آرزو می‌خواه ولیک اندازه خواه

غلامعلی دهقان

*فعال سیاسی اعتدالگرا
برچسب ها: وحدت
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: