تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۸۵۳۲۷
تاریخ انتشار: ۰۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۶

انتفاضه ای دیگر

درگیری های اخیر در خاورمیانه گرچه به بهانه استقرار برخی تجهیزات امنیتی در مسجد الاقصی شروع شد اما با شعله ور کردن خشم فلسطینی ها، دور جدیدی از مقاومت را باعث شد.
تدبیر24»راوضاع تا چند هفته قبل در سرزمین های اشغالی آرام به نظر می رسید اما به یکباره در چند روز ورق با شدتی برگشت که چند شهرک نشین و مامور امنیتی کشته شدند و اعتراض ها به یکباره سراسری شد. در واقع باید وضعیت به نسبت آرام دوره اخیر در اراضی اشغالی را به آتش زیر خاکستری تشبیه کرد که با کوچکترین بهانه ای شلعه های آن پایه های رژیم اشغالگر را سست تر کرد.
این بار جرقه درگیری ها با استقرار موانع امنیتی در ورودی های مسجد الاقصی آغاز شد و البته پیش از آن هم برخی صهیونیست ها با بی احترامی مراسم دینی خود را در این مسجد برگزار کردند که موجب نارضایتی مسلمانان شد. بکارگیری دوربین های مداربسته جدید در کنار دستگاه های فلزیاب باعث شد تا نارضایتی های نهفته فلسطینی ها سرباز کرد و به یک باره بر سر صهیونیست ها آوار شد.
گرچه تنش های دو طرف از جمعه 14 ژوئیه و با اقدامات جدید امنیتی در بیت المقدس شروع شد اما یک هفته بعد و در کمتر از یک روز 6 نفر از هر دو طرف درگیری کشته شدند.
روزنامه ایندپندنت نوشت تنها در روز جمعه گذشته 193 فلسطینی در درگیری ها در سراسر کرانه باختری مجروح شدند. از صبح همان روز نیز اعلام شد که فلسطینی های زیر 50 سال حق ورود به بیت المقدس را ندارند. هزاران نفر مجبور شدند نماز جمعه را در خیابان های اطراف این مکان مقدس برپا کنند.

** تجهیزات فلزیاب عامل فوران آتش خشم
رسانه های غربی مدعی شدند درگیری اصلی میان فلسطینیان و صهیونیست ها در بیت المقدس تنها بر سر استقرار دستگاه های اشعه ایکس و دوربین های پیشرفته بود. اگرچه پس از چند روز درگیری هنوز این تنش وجود دارد اما تعجب آور این است که آتش خشم به دیگر مناطق فلسطین و حتی خارج از آن کشیده شد.
تارنمای روزنامه گاردین هم در گزارشی نوشت با وجود تشدید خشونت ها و افزایش تعداد تلفات درگیری ها، ابتدا مقام های رژیم صهیونیستی اعلام کردند از برداشتن دستگاه های فلزیاب در ورودی های بیت المقدس خودداری می کنند اما بعد مجبور شدند در این گفته تجدیدنظر کنند.
کشورهای مصر، فرانسه و سوئد هم خواستار اقدام بین المللی شدند و به همین علت برگزاری جلسه اضطراری غیرعلنی اعضای شورای امنیت جهت بررسی شرایط در بیت المقدس در دستور کار قرار گرفت.
این روزنامه انگلیسی افزود: روز یکشنبه پاپ فرانسیس نیز در مراسم دعا در میدان سنت پیتر روم در سخنان خود با ابراز نگرانی از تشدید تنش و خشونت در سرزمین مقدس، از همه طرف ها خواست با گفت وگو و اعتدال رفتار کنند.
حتی «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین از «جرارد کوشنر» داماد رئیس جمهوری آمریکا که نقش میانجیگری صلح را از سوی ترامپ بر عهده گرفته است خواست تا ایالات متحده فشار بیشتری را بر این رژیم وارد کند تا تجهیزات امنیتی جدید را بردارد.
تارنمای روزنامه لس آنجلس تایمز در گزارشی با بیان این که در مورد وقوع تنش پیش از این به مقام های این رژیم هشدار داده شده بود نوشت: کابینه نتانیاهو به شدت مورد انتقاد قرار گرفت زیرا به هشدارها در مورد درگیری های مذهبی پیش از اقدام های امنیتی توجه نکرد. کشته شدن سه فلسطینی با شلیک نیروهای پلیس در شرق بیت المقدس و در پی آن کشته شدن سه اسرائیلی در کرانه باختری به دست یک جوان 19 ساله فلسطینی از پیامدهای این امر بوده است.
چند روز بعد نیز «محمود عباس» روابط و همکاری امنیتی با تا آویو را متوقف کرد و این توقف همکاری، پس از سال ها موجب ناامنی در کرانه باختری شد.

**عقب نشینی کابینه افراطی
در پی این حوادث کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی برای بازبینی در اقدام های امنیتی جدید در بیت المقدس تشکیل جلسه داد. روزنامه «لس آنجلس تایمز» در گزارش خود آورد نتانیاهو و وزیران آن در مورد استفاده از تجهیزات اشعه ایکس و فلزیاب ها که موجب ناآرامی های شدیدی شده است اقدامی انجام می دهند.
با این حال براساس گزارش نخست وزیر رژیم صهیونیستی از سوی ائتلاف تندرو و راستگرا تحت فشار قرار گرفته است تا در مورد اقدام های امنیتی در بیت المقدس عقب نشینی نکند.
به نوشته این روزنامه آمریکایی حتی این تنش ها به پادشاهی همسایه یعنی اردن نیز کشیده شد. اردن مدیریت مذهبی بیت المقدس را از سوی کشورهای مسلمان برعهده دارد. دو فرد مسلح اردنی تبار به سفارت رژیم صهیونیستی در امان پایتخت اردن حمله و تیراندازی کردند.
شدت تنش ها و انتقاد از رژیم صهونیستی به اندازه ای بود که تل آویو را مجبور کرد در تدابیر امنیتی خود بازبینی کند. بی.بی.سی نوشت: کابینه امنیتی اسرائیل به برداشتن و جایگزینی این تجهیزات با امکانات امنیتی دیگر موافقت کرد. بنابراین براساس توصیه کارشناسان امنیتی تجهیزات اشعه ایکس با دیگر ملزومات امنیتی با فناروی پیشرفته جابجا می شوند.
به گفته این بنگاه خبری تهیه تجهیزات امنیتی 28 میلیون دلار هزینه دارد و تا 6 ماه دیگر انجام می شود.

** تعدی به حاکمیت فلسطینی ها
گرچه بر اساس توافق های بین المللی موضوع امنیت بیت المقدس به ویژه مسجد الاقصی به رژیم صهیونیستی سپرده شد اما اهمیت این مسجد از سوی فلسطینی ها، ملی و حاکمیتی تفسیر می شود.
به نوشته گاردین هنگامی این شرایط مخاطره آمیزتر شد که محمود عباس رئیس تشکیلات فلسطین تهدید کرد همکاری های امنیتی با تل آویو را متوقف می کند. وی در این راستا یک دیدار امنیتی با طرف مقابل را نیز لغو کرد.
گاردین دلیل این تنش ها را در دو موضوع دانسته است. نخست سیاست های راست تندرو و ائتلاف آن ها با بنیامین نتانیاهو است که برخلاف بسیاری از هشدارها، تصمیم گرفت موانع امنیتی فلزیاب را مستقر کند. نکته دوم نیز ویژگی های ملی، دینی و فرهنگی فلسطینیان است که به شدت نسبت به برخی مسائل حساسیت دارند.
در واقع به اعتقاد تحلیلگران، هسته اصلی این درگیری ها اشتباه محاسباتی دولت نتانیاهو بوده است که موجب شد هر دو موضوع بایکدیگر تداخل پیدا کنند و این منازعه ایجاد شود.
فلسطینی ها دلیل حساسیت خود نسبت به تغییرات امنیتی در بیت المقدس را شبیه اقدامات پیشینی می دانند که در شهر الخلیل در شمال کرانه باختری و در مقبره حضرت ابراهیم اتفاق افتاد. آن ها می گویند اسرائیل این اقدامات را در همان مکان ها برای دسترسی بهتر و کسب اطلاعات انجام داد.
به گفته تحلیلگران خشونت ها به تدریج بدتر می شود زیرا یک سیاست تعدیلی مناسب وجود ندارد. این اشتباه نتانیاهو بود که ویژگی اجبارکنندگی این اقدامات بیشتر از جنبه های امنیت بوده است و همین امر آن را غیرقابل پذیرش کرده است.
تارنمای نشریه «آتلانتیک» در مورد علت چالش برانگیز شدن تجهیزات فلزیاب نوشت: استقرار این امکانات از سوی رهبران فلسطینی تجاوز به حاکمیت فلسطینی ها تعبیر شد و نه بحث امنیتی. حتی محمود عباس تاکید کرد: آن ها حق نداشتند تجهیزات فلزیاب را در مسجد الاقصی قرار دهند زیرا اینجا حق فلسطینی ها است. با هر هدف امنیتی یا غیره این کار انجام شده باشد باید متوقف شود.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: