تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۸۵۵۷۴
تاریخ انتشار: ۰۷ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۱

۶ مرداد روز بزرگی است

در تقویم جمهوری اسلامی ایران ۶ مرداد را به نام روز (فنی و حرفه‌ای) نامگذاری کرده‌اند.
تدبیر24»روز بزرگداشت فنی و حرفه‌ای یعنی روز برتری مهارت گرایی بر مدرک گرایی. شاید هنوز پس از گذشت حدود ۴۰ سال از انقلاب اسلامی ایران بسیاری از مردم و مسئولین عنایت نداشته باشند که چرا مهارت گرایی از مدرک گرایی بالا‌تر است و چرا تاکنون به این موضوع توجه کافی نشده است؟ 

یک نگاه گذرا به کشورهای مدرن و فوق مدرن پس از جنگ جهانی دوم نظیر ژاپن و آلمان نشان می‌دهد که اگر این کشور‌ها امروز بر قله دانش و تکنولوژی قرار گرفته‌اند به دلیل همین اجرای صحیح استراتژی مهارت گرایی به جای مدرک گرایی بوده است. 

آنچه که کشور ما و بسیاری از کشورهای جهان سوم را آسیب پذیر کرده این است که به گمان مردم و مسئولین ارزش هر انسان به مدرکی است که از دانشگاه گرفته و همین مساله باعث شده که متاسفانه چه پیش از انقلاب و چه بعد از آن، تب داغ کنکور و کابوس قبولی در دانشگاه سال‌های سال اعصاب و روان دانش آموزان و خانواده‌های آن‌ها را فرا گرفته و حاصل کار جز رنج و زحمت و آسیب‌های روحی و روانی چیزی نبوده و در آخر در یک مسابقه غیرمنطقی به نام کنکور کسانی برنده میدان شده‌اند که با داشتن امکاناتی توانسته گوی سبقت را از دیگران بربایند و مثلا در یک دانشگاه و در یک رشته خوب قبول شده و به کسب مدرکی نائل آیند. 

صرفنظر از مزایای قبولی و علم آموزی در یک دانشگاه خوب جای بسی تامل و تاسف است که حتی استادان بزرگ همین دانشگاه‌ها هم اکثرا در مقام نظری و تئوری صاحب نظر هستند و از نظر مهارت‌های عملی و تجربی تخصصی (فنی و حرفه‌ای) در عرصه و میدان عمل و اجرا بسیار ضعیف و ناتوانند. 

بنابراین ارزش گذاری و بزرگ شماری روز ۶ مرداد باید عملاً و نه حرفاً در نظام جمهوری اسلامی تحقق پیدا کند. یعنی ما باید با الگو گرفتن از کشورهای مدرن و مترقی یک انقلاب آموزشی را در کشور برنامه ریزی کنیم و به جای مدرک گرایی به سرعت به سمت مهارت گرایی و نظام آموزشی فنی و حرفه‌ای سوق پیدا نماییم. 

چه فقط در این شرایط خواهد بود که درب کلاس‌های دلال بازی کنکور و بورس بازی مدرک گرایی در دانشگاه‌ها و خرید و فروش سوالات امتحانی بسته خواهد شد و تنها در این حالت است که ملاک ارزشی تخصص افراد به مدرک کاغذی آن‌ها نخواهد بود بلکه به مهارت‌های عملی و تخصصی و تکنولوژیک آن‌ها خواهد بود و فقط در چنین حالتی است که یک کشور به قله‌های رفیع دانش و تکنولوژی و صنعت دست پیدا می‌کند. 


مهدی آیتی، نماینده مجلس ششم


بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: