تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 22
کد خبر: ۸۵۶۵۱
تاریخ انتشار: ۰۷ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۱۸

با زندگی مدارا کنیم تا سرطان نگیریم

یک روان‌شناس تاکید کرد: محققان دریافته‌اند که ابتلا به انواع سرطان ریشه روانی دارد و خشم‌های فروخورده در طولانی‌مدت جسم را برای ابتلا به سرطان مستعد می‌کند.

تدبیر24»جمشید قربانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با بیان این‌که افراد مبتلا به اختلالات روان‌تنی ناخودآگاه اهدافی از جمله جلب توجه، کسب همدردی، اجتناب از مسئولیت و مواردی از این دست را دنبال می‌کنند، اظهار کرد: «سایکوسوماتیک» یا اختلالات روان‌تنی بیماری‌هایی را شامل می‌شود که در ظاهر جسمی‌اند ولی دلایل روانی دارند و در واقع عوامل روانی در شروع، تشدید و ادامه آن‌ها تاثیر دارند.

این روان‌شناس با بیان این‌که هر چه شدت عوامل روان‌پریشی بیشتر باشد، بیماری روان‌تنی هم وخیم‌تر خواهد بود، ادامه داد: به عنوان مثال اگر ابتلا به کولیک روده‌ای در کودکان عمقی بررسی شود، به این نتیجه می‌رسیم که این کودکان روابط عاطفی و روانی خوبی با مادران‌شان نداشته‌اند. در بیماری‌های روان‌تنی شخص ممکن است که در ظاهر افسرده باشد اما در آن واحد از مشکلات معده، روده، کبد و میگرن رنج ببرد؛ در واقع مسایل روانی پیچیده‌اند و می‌توانند زمینه‌ساز انواع اختلالات جسمی باشند.‌

وی افزود: افراد افسرده نسبت به خود خشم دارند و از عزت‌نفس پایین رنج می‌برند. این احساسات در طولانی‌ مدت می‌تواند زمینه بروز انواع اختلالات جسمی را فراهم کند. استرس نیز یکی از مهم‌ترین عوامل ابتلا به اختلالات روان‌تنی است و اگر کسی فاقد قدرت مدیریت استرس باشد به جد در معرض ابتلا به انواع بیماری‌های جسمی کشنده از جمله سرطان قرار دارد. این در حالی است که نمی‌توان از تاثیر هر گونه روابط خاص و عام در فرآیند شکل‌گیری اختلالات روان‌تنی و بهبود آن‌ها چشم پوشید.

قربانی خاطرنشان کرد: آسم اختلالی است که ریشه در روابط نامطلوب مادر و فرزند دارد و هرچه این رابطه وخیم‌تر باشد، آسم نیز تشدید می‌شود. علاوه بر این، بدون شک همه سرطان‌ها از جمله سرطان معده و مری ریشه روانی دارند و تنها افرادی می‌تواند از ابتلا به انواع بیماری‌های جسمی نجات پیدا کنند که از وضعیت روحی مطلوبی برخوردار باشند. البته این بیماری‌ها با دارو درمانی و گفتار درمانی و در صورتی که به درستی تشخیص داده شوند قابل درمان‌اند.

این روان‌شناس خاطرنشان کرد: برای آشتی با زندگی در قدم اول باید دست از خودخواهی برداریم و به قول حضرت حافظ با دوستان مروت و با دشمنان مدارا داشته باشیم؛ در واقع برای این‌که حالمان خوب باشد باید زندگی خود را روی چرخ‌های مدارا بچرخانیم و خودمان را با همه عیب‌ها و نقص‌ها، همان‌گونه که هستیم بپذیریم. متاسفانه این روزها سطح استرس و اضطراب افراد افزایش یافته و هرکس به نوعی اذعان می‌کند که از زندگی خود ناراضی است. همین نارضایتی اگر درمان نشود در طولانی مدت زمینه را برای ابتلا به انواع سرطان و سایر اختلالات فراهم می‌کند.

وی یادآور شد: متاسفانه قریب به اتفاق بیماری‌های زنان و دختران، در صورتی که عامل وراثتی نداشته باشد، به خاطر اختلالات روانی بروز می‌کند. همچنین زنان هیستریک و زنانی که رفتارهای نمایشی دارند به جد در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی قرار دارند. برای بهبود شرایط زندگی، همه ما باید در مواجهه با شرایط تنش‌زا حساب شده، درست و منطقی رفتار کنیم. البته رژیم غذایی مناسب، تغذیه و ورزش نقش شگرفی در سلامت روح و متعاقب آن سلامت جسم ایفا می‌کند.

قربانی با تاکید بر این‌که گوش کردن فعال به صحبت‌های اطرافیان و تغییر عوامل آزاردهنده بیرونی و درونی از مهم‌ترین عوامل ارتقای کیفیت زندگی است، تصریح کرد: بیماری‌های روان‌تنی در طب و روان‌شناسی مرز مشترک دارند و پزشکی که وضعیت بیمار را با دقت وارسی می‌کند باید نسبت به مسایل روانی آگاه بوده و به و تاثیر افکار در سلامت جسمانی واقف باشد.

این روان‌شناس تاکید کرد: متاسفانه روان‌تنی‌ها همیشه می‌خواهند که جهان پیرامون خود را تغییر دهند و به خاطر این‌که از چنین قدرتی برخوردار نیستند، رنج می‌برند. آن‌ها نمی‌توانند ارتباط سازنده‌ای با دنیای بیرون داشته باشند و تا زمانی که رفتار و ذهنیات خود را تصحیح نکنند، رنج درونی خود را به همین منوال ادامه می‌دهند. علاوه بر این، امروزه بحران ایمان بیداد می‌کند و ریشه همه افسردگی‌ها به فقدان ایمان قلبی و باطنی بر می‌گردد. ما جهان را محل اقامت خود می‌دانیم در حالی که محل گذر است و فقط کسانی برنده‌اند که قدرت پذیرش بالایی دارند.

برچسب ها: تدبیر24 سرطان
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: