ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۰۳ شهريور ۱۴۰۴ - 2025 August 25
کد خبر: ۸۵۸۰۵
تاریخ انتشار: ۰۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۸:۴۶

رصد ماه‌ گرفتگی از ایران

شامگاه روز 16مردادماه زمین شاهد پدیده ماه‌گرفتگی خواهد بود که این گرفت در ساعت 21 از ایران قابل مشاهده است.

تدبیر24»مهندس مسعود عتیقی، مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به ماه گرفتگی روز 16 مرداد ماه گفت: این ماه گرفتگی از نوع خورشید جزئی است که در شبانگاه روز 16 مرداد ماه رخ می‌دهد.

وی این ماه گرفتگی را متعلق به ساروس (دوره) 191 دانست و اظهار کرد: این گرفت شصت و دومین گرفت از 83 گرفت این ساروس است.

عتیقی با تاکید بر اینکه این ماه گرفتگی بسیار جزئی است و تنها بخش کوچکی از ماه در درون سایه زمین قرار می‌گیرد، یادآور شد: هنگامی که ماه میان زمین و خورشید قرار می‌گیرد، خسوف یا ماه گرفتگی ایجاد می‌شود.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران ادامه داد: تقریبا هر دوره از ماه یا خورشید گرفتگی 18 سال و 11 روز و 8 ساعت است، هر چند که در سال بین 2 تا 3 خور گرفت (خورشید گرفتگی) و صفر تا 3 ماه گرفتگی رخ می‌دهد که این امر به دوره‌های مختلف تعلق دارد.

عتیقی، آغاز ماه گرفتگی شبانگاه 16 مرداد را در ساعت 17 و 22 دقیقه و 55 ثانیه به وقت جهانی دانست و اظهار کرد: با اضافه کردن 4 ساعت و 30 دقیقه به این زمان، وقت محلی آغاز گرفت در ایران مشخص می‌شود.

به گفته وی، بر این اساس زمان آغاز ماه گرفتگی در ایران در ساعت 21 و 52 دقیقه و 55 ثانیه خواهد بود.

مهندس عتیقی ادامه داد: ماه در ساعت 19 و 18 دقیقه و 10 ثانیه به وقت جهانی از نیمسایه زمین خارج می‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اضافه ز

مان رصد این پدیده نجومی به جز در آمریکا از 4 قاره کره زمین قابل مشاهده خواهد بود.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: