ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۸۵۹۱۶
تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۲

آنچه نباید فراموش شود

انتخابات سال ۹۶ دارای پیام‌های سلبی و ایجابی زیادی بود که پیام سلبی آن را در رویکردهای غیراصولی طرف مقابل اعتدال در حوزه‌های مختلف باید مورد ارزیابی قرار داد.
تدبیر24» برای طیف مخالف دولت و مردم به آسانی قابل پذیرش نیست که جریان توسعه در زمینه‌های اقتصادی، سیاسی و... در کشور برخلاف تمایل و نظر آنها باشد، اما نتیجه حاصل از انتخابات نشان داد که اکثریت جامعه رویکرد دیگری دارد و مخالف بازگشت ایده‌ها و عملکرد دولت سابق است. بخش عمده رای به دکتر حسن روحانی در راستای تعامل با دنیا و تنش‌زایی بود که دستیابی به این هدف مستلزم تغییراتی در عرصه داخلی و بین‌المللی است. رای‌دهندگان به دکتر روحانی، وعده‌های ایشان درباره امنیت و گسترش آزادی‌های معقول، ایجاد فضای مناسب‌تر در حوزه مطبوعات و احزاب را به‌خاطر دارند و بخش بزرگی از آرای سال96 به آقای روحانی به امید تحقق همین وعده‌ها بوده است. بنابراین لازم است رئیس‌جمهور همانند همیشه خواست جامعه را در نظر داشته باشد و به وعده‌های اعلام‌شده جامه عمل بپوشاند. اگر دکتر روحانی به دنبال تحقق شعارها و وعده‌های انتخاباتی نباشد، بی‌تردید مورد پرسش جامعه قرار می‌گیرد و در گام بعدی از میزان اعتماد به ایشان کاسته خواهد شد. البته نتیجه عدم تحقق وعده‌ها گریبانگیر جریان اصلاحات و اعتدال خواهد شد. برای تحقق وعده‌ها و نشاندن لبخند بر لب جامعه، رئیس‌جمهور بهتر است در چینش کابینه دوازدهم به مطالبات مردم و وعده‌های داده‌شده توجه داشته باشد تا نهال اصلاحات و اعتدال همچنان در جامعه ریشه بدواند و از رشد باز نماند. رئیس‌جمهور باید افرادی را بر کرسی کابینه دوازدهم بنشاند که به تفکر اصلاحات و اعتدال اعتقاد راسخ داشته باشند. اگر دولت می‌خواهد این فرصت را وسیله‌ای برای تحقق وعده‌های داده‌شده قرار دهد، نیازمند تلاش زیادی است. دکتر روحانی اشاره داشت که وزرا باید پاشنه گیوه خود را بالا بکشند. البته این موضوع مختص به زمان انتخابات نیست، بلکه بعد از انتخابات و در زمان تشکیل کابینه و عمل به وعده‌های داده‌شده توسط رئیس‌جمهور است که وزرا و دیگر دولتمردان باید پاشنه گیوه خود را بالا کشیده و فعالیت کنند. آقای روحانی در تبلیغات انتخاباتی به دو موضوع اشاره داشت که بیش از همه در اذهان باقی مانده است. یک مورد آن مربوط به استفاده از اقلیت‌های مذهبی بود و شایسته است در چینش کابینه به این موضوع مهم توجه کافی بشود. دومین موضوع مهم طرح‌شده از سوی رئیس‌جمهور استفاده از زنان در رده‌های بالای مدیریتی است. شایسته است به این وعده‌ها عمل شود. امید آن است که نقض‌عهدی صورت نگیرد و رئیس‌جمهور در طی چهار سال دولت دوازدهم وعده‌های داده‌شده را محقق کند.


محمدتقی فاضل میبدی، استاد حوزه و دانشگاه
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: