ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۸۵۹۶۸
تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۶

مشورت روحانی با جریانات سیاسی

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی با تأکید بر اینکه نباید مسئولیت‌های خود را به رأس حاکمیت انتقال دهیم گفت: رئیس‌جمهور چه با رهبری و چه با رؤسای قوا، افراد و جریانات سیاسی مشورت کند مسئولیت معرفی افراد برعهده خودش است و نباید به نام رهبری ثبت شود.

تدبیر24»جهانبخش خانجانی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، پیرامون اطلاعیه دفتر رهبر معظم انقلاب در مورد عدم دخالت ایشان درجریان انتخاب اعضای کابینه دوازدهم، اظهار داشت: رهبری در تمام ادوار در رابطه با برخی از اعضای کابینه نظراتی داشته‌اند که همه رؤسای جمهور آن را مدنظر قرار داده‌اند.

وی با تاکید بر اینکه نباید به این سمت برویم که مسئولیت‌های خود را به راس حاکمیت انتقال دهیم و برای مثال بگوییم رهبری در مورد این وزرا نظر داشتند، تصریح کرد: چون این به نوعی هم مسئولیت رهبری را افزون می‌کند و هم خطاهای وزرا را به نام رهبری می‌نویسد و طبق قانون اساساً چنین چیزی مطرح نیست.

خانجانی با بیان اینکه رهبری همواره بررعایت ساختارهای قانونی و مرّ قانون تاکید داشته و دارند، خاطرنشان کرد: انتقال مسئولیت‌ها در فضای اجتماعی و سیاسی به رهبری اصلا درست نیست و رئیس‌جمهور باید از اختیارات خود استفاده کند و افرادی را که فکر می‌کند بر اساس منافع ملی و نگاه به آینده کشور و افکاری که او را انتخاب کرده‌اند، انتخاب کند.

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ضمن بیان اینکه رئیس‌جمهور باید مسئولیت انتخاب افراد را بپذیرد و به مجلس بگوید بر اساس مشی خود و انتخاب مردم این افراد را شایسته برای خدمت می‌دانم، گفت: اگر مجلس هم به این افراد رای نداد باید مسئولیت این افراد را باید بپذیرند. اینکه مجلس بگوید رهبری اشاراتی داشتند یا رئیس‌جمهور بگوید رهبری نظرشان این بود، به نوعی فضای جامعه را درمسیری نادرست قرار میدهد و زمینه اینکه افراد از زیر بار مسئولیت‌های خود شانه خالی کنند رافراهم می کند.

وی با تاکید بر اینکه قطعاً رئیس‌جمهورمحترم چنین اظهاراتی را مطرح نکرده‌اند، تصریح کرد: اینکه برای مثال بعضی افراد این را مطرح کنند که نظر رهبری بر ماندن فلان وزیر است، جفای به رهبری و قانون است.

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی با بیان اینکه مشورت‌های بین رئیس‌جمهور و رهبری باید صورت گیرد، گفت: این مشورت‌ها در طول ادوار ریاست جمهوری و هم در زمان آقای موسوی، مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و آقایان خاتمی و احمدی‌نژاد انجام می‌شد.

وی ادامه داد: اینکه در جامعه تسری دهیم که این کابینه با نظر رهبری بسته شده، خوشایند نیست و سلامت قانون ومسیر آن را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. همچنین نه برای شأن و منزلت رهبری و نه برای اختیارات رئیس‌جمهور درست است

خانجانی با تاکید بر اینکه رئیس‌جمهور هرکسی را معرفی می‌کند باید مسئولیت آن را بپذیرد و بگوید من این افراد را انتخاب کرده‌ام، گفت: طبیعتا رئیس‌جمهور چه با رهبری و چه با رؤسای قوا و سایرافراد و جریانات سیاسی مشورت می‌کند ولی آنچه رئیس‌جمهور معرفی می‌کند مسئولیتش بر عهده خود رئیس‌جمهور است و نباید آن به نام رهبری ثبت شود که فردا اگر فلان وزیر عملکرد غلطی داشت بگویند دلیل این عملکرد ضعیف معرفی رهبری بوده است.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: