آموزش کودکان برای فردای بهتر سرزمین

آموزش کودکان برای فردای بهتر سرزمین

شینا انصاری - روز جهانی و هفته ملی کودک فرصتی است برای پرداختن به دغدغه‌ها، مشکلات، بحران‌ها، علاقه‌مندی‌ها و حقوق کودکان، این جوانه‌های زندگی و امیدهای آینده. کودکان در نقاط زیادی از دنیا در حالی اولین قربانی سیاست، فقر، خشونت و جنگ هستند
جهان در آستانه‌ی بازچینش رقابت

جهان در آستانه‌ی بازچینش رقابت

محمدمهدی محمدی-رقابت‌پذیری در سال ۲۰۲۵ تنها یک رتبه‌بندی نیست، بلکه نمایی است از آنچه جهان به سمتش می‌رود: ثبات، شفافیت، و هوشمندی سیاست. کشورمان اگر بخواهد سهمی در آینده اقتصادی جهان داشته باشد، باید نه‌تنها در زمره بازیگران مهم این تغییر جهانی و همکار در سازمان های جدید بین اللملی قرار بگیرد، بلکه باید طراح مسیر خود با پایبندی به موازین و استراتژی های خود باشد. مسیری که از درون طراحی، اصلاح و اجرا می‌شود، نه از بیرون تحمیل.
چهارشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۴ - 2025 October 15
کد خبر: ۸۶۲۶۲
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۲

بلوغ زودرس در کمین کودکان پیتزاخور

بسته بندی فست فودها در جعبه های مقوایی خطری بسیار جدی‌تر از سس، روغن و دمای بالای سرخ شدن مواد غذایی را ایجاد می‌کند.
تدبیر24»کارشناسان در جدیدترین تحقیقات خود دریافتند مواد شیمیایی مصنوعی که به بسته بندی مواد خوراکی اضافه می‌شود تا مانع از نشت آب، روغن، سس و چربی فست فود به خارج از جعبه شوند خود باعث ابتلای افراد به انواع بیماری‌ها می‌شود.

براساس تحقیقات این ماده روغنی و گریس مانند ازمواد شیمیایی به نام پلی فلوئوراکلیک (PFAS) تشکیل شده اند که می‌توانند جذب مواد غذایی شوند و به این ترتیب باعث ابتلای افراد به بیماری هایی همچون انواع سرطان، اختلال تیروئید، ناباروری و بلوغ زودرس شوند.

این مواد شیمیایی درمقابل گرما و حرارت مقاوم هستند، اما جذب مواد غذایی شده و زمینه ساز ابتلای مصرف کننده به انواع بیماری‌ها می‌شوند.


کارشناسان آمریکایی برای بررسی اثرات مواد شیمیایی موجود در جعبه‌های مقوایی انواع فست فود بر سلامت انسان‌ها، حدود ۴۰۰ جعبه از انواع برندهای مشهور فست فود در سراسر قاره آمریکا را جمع آوری کرده و در ۴۶ درصد از آن‌ها درصد بالایی از جذب مواد شیمیایی به خوراکی‌های درون جعبه را شناسایی کرده اند.

مقامات آمریکایی اعلام کرده اند که تا چند سال آینده این مواد شیمیایی را از بسته بندی جعبه‌های فست فودها جمع آوری می‌کنند، اما هنوز در بسیاری از کشورهای جهان از جمله چین از این مواد در بسته بندی‌ها استفاده می‌شود.

از جمله گروه‌های پرخطر که این مواد شیمیایی می‌تواند تاثیرات بسیار مخرب بر سلامت  ازخود به جای بگذارد کودکان و زنان باردار هستند، زیرا بدن آن‌ها به شدت درمقابل مواد شیمیایی حساس و بی دفاع است.


این خطر بوی‍ژه برای کودکانی که روزهای زیادی از هفته فست فود به صورت سفارش از راه دور مصرف می‌کنند بسیار جدی و نگران کننده است.

علاوه بر آسیب به سلامت انسان‌ها، این مواد شیمیایی جذب محیط زیست نمی‌شوند و با وجود بازیافت شدن به همراه کاغذ ماهیت شیمیایی خود را حفظ کرده که می‌توانند به اکوسیستم و محیط زیست آسیب جدی بزنند.


براین اساس کارشناسان به افراد توصیه می‌کنند از خوراکی‌های سالم دروعده‌های غذایی خود استفاده کنند، درصورت تمایل به استفاده از فست فود، مصرف آن در رستوران خطر کمتری دارد، زیرا نیاز به بسته بندی در کاغذهای روغنی آغشته به مواد سمی و سرطان زا نیست.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: