ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۸۶۲۷۵
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۴
سیدجواد حسینی کیا، عضو کمیسیون صنایع و معادن:

حضور نهاوندیان در وزارت اقتصاد، فضای اقتصادی کشور را عوض می‌کند

یکی از شعارهای اصلی رییس جمهور منتخب در ایام تبلیغات سال ۹۲ و ۹۶ بهبود شرایط اقتصادی کشور بود.
 تدبیر24»چند سالی است که مردم و سرمایه داران از شرایط حاکم بر اقتصاد ناراضی‌اند و هر لحظه منتظر تغییرات اساسی در این حوزه هستند. دولت دوازدهم برای تغییر در مدیریت اقتصاد کشور باید چند دستورالعمل را در اولویت کاری خود قرار دهد: ۱- اصلاح نظام بانکی. متاسفانه بانک‌ها و موسسات ما به جای بانکداری درگیر بنگاه داری شدند. به نظر می‌رسد که وزیر اقتصاد دولت دوازدهم باید به طور جدی به این موضوع ورود پیدا کند و این روال اشتباه گذشته را تغییر دهد. ۲- جهت دهی منابع مالی. ما برای پیشرفت در عرصه تولید و اشتغال و خروج از رکود و تورم نیاز مبرم به جهت دهی منابع مالی داریم. ۳- پیدا کردن بازارهای جهانی برای صادرات کالاهای کشورمان. ۴- نظارت بر تولیدات داخلی. برای رقابت در بازارهای جهانی باید کالاهای ما از نظر کمی و کیفی قابلیت رقابت با کالاهای دیگر کشور‌ها را داشته باشد. از این‌رو مسئولین باید بر کار تولیدکنندگان نظارت کافی و لازم را داشته باشند. ۵- اصلاح نظام مالیاتی. ۶- نظارت بر عوارض، مالیات و ارزش افزوده. ما در این راستا قانون‌های خوبی داریم اما گاهی اجرای این قوانین به درستی اعمال نمی‌شود که انتظار می‌رود وزیر اقتصاد و تیم کاری‌اش به این حوزه بیش از پیش توجه کند. ۷- جلوگیری از واردات بی‌رویه. به نظر می‌رسد که نیاز است یک بار برای همیشه توسط مسئولین مربوطه جلوی واردات بی‌رویه و مخصوصا کالاهایی که در داخل قابلیت ارائه آن وجود دارد گرفته شود. در مجموع اگر به این موارد اشاره شده تمام و کمال رسیدگی شود می‌توان به آینده اقتصادی کشور امیدوار بود. در روزهای گذشته اسم افرادی به عنوان وزیر آینده اقتصاد و دارایی مطرح شده که همه این نام‌ها در حد گمانه زنی بوده است. یکی از افراد مطرح در روزهای گذشته، آقای دکتر نهاوندیان بوده که به نظر می‌تواند انتخاب خوبی از طرف رییس جمهور باشد. دکتر نهاوندیان با سابقه طولانی که در بخش‌های مختلف اقتصادی و مخصوصا اتاق بازرگانی ایران داشته تا حد زیادی به مشکلات این روزهای کشور در این حوزه آشنایی دارد. حضور چهار ساله دکتر نهاوندیان در دولت هم به عنوان دیگر ویژگی ایشان مطرح است زیرا فردی که در دولت حضور داشته با بسیاری از مشکلات ریز و درشت آشنایی دارد و این مزیت می‌تواند فرد را در بهبود شرایط کمک شایانی کند. دکتر نهاوندیان برای بسیاری از مردم به عنوان یک فرد اقتصادی شناخته شده است و خیلی از مسائل و موضوعات سیاسی فکر ایشان را به خود درگیر نکرده و به نوعی می‌توان گفت که بحث‌های سیاسی برای ایشان از اولویت کمتری نسبت به موضوعات اقتصادی برخوردار است. با روحیه‌ای که از دکتر نهاوندیان سراغ دارم فکر می‌کنم اگر به عنوان وزیر اقتصاد به مجلس معرفی شود از نمایندگان رای اعتماد خواهد گرفت و با تعاملات خوبی که ایشان دارد می‌تواند فضای اقتصادی کشور را عوض کند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: