ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۸۶۲۷۷
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۵
سیدناصر موسوی لارگانی، نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس:

ورود نهاوندیان به وزارت اقتصاد، انتظارات به‌حق بخش خصوصی را بالا می‌برد

با توجه به مشکلات اقتصادی که در کشور حاکم است و رکودی که باعث شده بسیاری از حوزه‌های اقتصادی و معیشتی مردم دچار مشکل شود انتظار می‌رود آقای رییس جمهور در کابینه دوازدهم خود و در انتخاب وزیر اقتصاد و وزرایی که وزراتخانه‌های آن‌ها با اقتصاد در ارتباط است دقت بیشتری را به عمل آورند.
تدبیر24»امروز موج بیکاری که در بین جوانان و مخصوصا تحصیلکرده‌ها وجود دارد باعث نگرانی مردم و مقام معظم رهبری شده و این وضع موجود، شایسته ایران نیست. ما یک وزارتخانه به نام وزارت امور اقتصادی و دارایی داریم و چند وزارتخانه دیگر با نام‌های مختلف داریم که حوزه اصلی فعالیت‌ها آن‌ها اقتصادی است. از این‌رو دکتر روحانی باید در انتخاب و معرفی این افراد به مجلس تمام دقت خود را به کار گیرد که ان شاا... با وجود افرادی شایسته تا حد قابل ملاحظه‌ای شرایط اقتصادی مملکت عوض شود. در این بین یک نکته اساسی وجود دارد که جا دارد از هم اکنون به آن اشاره شود. گاهی افرادی با علم و تجربه بالا در راس یک وزارتخانه قرار می‌گیرند ولی زیرمجموعه قوی و با پتانسیلی را به کار نمی‌گیرند. وقتی در عملکرد این وزارتخانه‌ها دقیق می‌شویم می‌بینیم که خروجی خوبی از آن‌ها یافت نمی‌شود. پس توجه به انتخاب مدیران زیرمجموعه هم به اندازه انتخاب خود وزیر با اهمیت است. وقتی زیرمجموعه از دستورات و نظرات وزیر پیروی نکند و برای خود روند دیگری را دنبال کند خیلی نمی‌توان به بهبود شرایط کشور و مخصوصا حوزه اقتصاد امیدوار بود. در روزهای گذشته و بطور غیررسمی و از گوشه و کنار نام چند نفر از جمله آقای دکتر نهاوندیان برای تصدی وزارت امور اقتصادی و دارایی مطرح شده است. سابقه آقای نهاوندیان در اقتصاد کشور روشن است و حضور ایشان در بخش خصوصی و ریاست اتاق بارزگانی ایران را همه دیده‌اند. با عنایت به اینکه آقای دکتر نهاوندیان همکاری ویژه‌ای را در گذشته با بخش خصوصی داشته و اکنون این بخش از اقتصاد کشور با مشکلات زیادی روبرو شده، پیش بینی می‌کنم در صورت معرفی آقای نهاوندیان به عنوان وزیر اقتصاد به مجلس سطح انتظارات بخش خصوصی از ایشان بالا باشد زیرا آن‌ها به دنبال فردی هستند که درد آن‌ها را لمس کرده باشد و برای رفع آن برنامه دقیقی را ارائه کند. دکتر نهاوندیان هم دارای بالا‌ترین مدرک اقتصادی است و هم تجربه و دانش اقتصادی خوبی را دارد و امید است چه ایشان و چه هر فردی به مجلس معرفی شد و توانست نظر نمایندگان را به خود جلب کند در این راه موفق باشد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: