ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
شنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 August 02
کد خبر: ۸۶۳۱۳
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۶:۰۴
دکتر روحانی در دیدار رییس جمهور افغانستان:

تهران از گسترش و تقویت همکاری ها با کابل استقبال می کند

رییس‌ جمهور با اشاره به اشتراکات گسترده تاریخی و فرهنگی مردم ایران و افغانستان، از گسترش و تقویت همکاریهای تهران – کابل استقبال کرد و ابراز امیدواری نمود روابط دو کشور در همه عرصه های مورد علاقه، هر چه سریع‌تر به سطح مطلوب برسد.

تدبیر24»حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز شنبه در دیدار محمد اشرف غنی رییس جمهور افغانستان ، با تاکید بر اهمیت تقویت ارتباطات و تعاملات گسترده و عمیق دو کشور، گفت: جمهوری اسلامی ایران از هیچ کمکی برای گسترش و تثبیت امنیت و رفاه مردم افغانستان دریغ نخواهد کرد.

دکتر روحانی با اشاره به اینکه مردم افغانستان حداقل از 40 سال پیش گرفتار بی‌ثباتی و ناامنی بوده‌اند، اظهار داشت: ایران همواره در فراز و نشیب‌های تاریخ افغانستان در کنار این ملت رشید، شجاع و مقاوم بوده و خواهد بود.

رییس‌ جمهور با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران خواهان روابط خوب با افغانستان است، خاطر نشان کرد: بندر چابهار با توجه به اتصال به خط ریلی می‌تواند مورد استفاده افغانستان نیز باشد و از این طریق همکاری‌های دو کشور در عرصه‌های اقتصادی، تجاری و معدنی را گسترش دهد.

دکتر روحانی گفت:خوشبختانه راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران به مرزهای افغانستان رسیده و تمایل داریم مرز بین ایران و افغانستان مرز دوستی و همکاری باشد.

رییس‌ جمهور حضور و مداخله کشورهای خارجی را از جمله مشکلات جدی منطقه برشمرد و تروریسم را معضل مشترک همه کشورهای منطقه و جهان خواند و اظهار داشت: همکاری نزدیک‌ و جدی‌تر ایران و افغانستان برای حل معضلاتی همچون تروریسم ضروری است.

دکتر روحانی در ادامه به موضوع اهمیت محیط زیست و ضرورت تلاش همگانی کشورها برای حفظ آن اشاره کرد و گفت: اگر دریاچه‌ها و تالاب‌های موجود در مناطق مرزی ایران و افغانستان احیاء نشوند، گرد و غبار در آینده می‌تواند مشکلات بسیار جدی برای همه مردم ساکن در این مناطق ایجاد کند. این یک انتخاب نیست بلکه یک ضرورت زیست محیطی است.

رییس‌ جمهور گفت: ریشه حل همه مشکلات مذکور توسعه و پیشرفت است چرا که پیشرفت و رونق کار و زندگی برای مردم می‌تواند بسیاری از معضلات و مشکلات را رفع کند و تسریع در توسعه روابط دو کشور نیز نیازمند چارچوبی همانند سند جامع روابط دو کشور است  که  امیدوارم هر چه سریع‌تر این سند نهایی شود تا مبنا و راهنمایی برای توسعه روابط مشترک باشد.

دکتر روحانی همچنین ساماندهی موضوع حضور مهاجرین افغانستانی در ایران را ضروری ذکر کرد و اظهارداشت: با توجه به وجود اراده جدی در دولت‌های ایران و افغانستان باید نسبت به حل و فصل این موضوع اقدام شود.

محمد اشرف غنی رییس جمهور افغانستان نیز در این دیدار با تبریک کسب رأی اعتماد دوباره ملت ایران به دکتر روحانی، گفت: علاقه و اراده افغانستان ایجاد مناسبات باثبات بین دو کشور است.

رییس جمهور افغانستان امنیت و ثبات را نیاز جدی افغانستان برشمرد و با تشکر از مساعدت و کمک‌های مستمر دولت جمهوری اسلامی ایران از دولت و ملت افغانستان تصریح کرد: مسایل داخلی ما در مبارزه با تروریسم سامان مطلوبی یافته، ارتش ما در مقابله با حملات تروریستی توانایی‌های قابل قبولی به دست آورده و حالا باید روی توانایی پلیس برای مقابله با ناامنی‌های داخل شهرها تمرکز کنیم.

رییس جمهور افغانستان اضافه کرد: دولت افغانستان به دنبال آن است تا با همکاری همسایگانی چون ایران امنیت مرزهایش را ارتقاء داده و آنها را تبدیل به مرز دوستی و همکاری نماید.

اشرف غنی گفت: تبدیل شدن افغانستان به نقطه اتصال ایران از طریق بندر چابهار به کشورهای شمالی و شرقی افغانستان یک هدف بنیادین برای ماست و در این راستا از گسترش و اتصال خطوط ریلی استقبال می‌کنیم.

رییس جمهور افغانستان با تأکید بر ضرورت ساماندهی وضعیت مهاجرین افغانستان در خارج از این کشور و بویژه ایران، اظهار داشت: ایجاد تحول اقتصادی در افغانستان می‌تواند باعث جلوگیری از مهاجرت شود.

برچسب ها: تدبیر24 روحانی
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: