ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۸۶۳۵۲
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۲
کولایی:

با تغییر کابینه می‌توان به بخش بزرگ‌تری از مطالبات مردم پاسخ داد

عضو شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان گفت: پیروزی دولت فعلی ناشی از ائتلاف اصلاح‌طلبان و اعتدالگرایان بود، حال چطور ممکن است که برای رسیدن به پیروزی این ائتلاف شکل گیرد اما برای اجرایی کردن شعارها و برنامه هایی که بر اساس آن، این جمع رای گرفته اند، یک جریان کنار گذاشته شوند؟

تدبیر24»الهه کولایی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به ضرورت ایجاد تغییر در کابینه دوازدهم نسبت به کابینه قبلی، اظهار کرد: واقعیت این است که به دوره اول دولت آقای روحانی، مثل هر کنش انسانی دیگری، نقدهایی وارد است. بخشی از  آقایان عملکرد مثبتی در تامین نیازهای جامعه نشان ندادند.

وی افزود: در دوره اول ریاست‌جمهوری آقای روحانی پایگاه حضور اصلاح‌طلبان در دولت وی، پایگاه قدرتمندی نبود و در واقع آن ترکیب با نیاز جامعه و با ائتلافی که اصلاح‌طلبان با دولت داشتند، تطابق نداشت. پس این موضوع هم ضرورت تغییر را ایجاب می‌کند.

این عضو شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان با تاکید بر اینکه نقش اصلاح‌طلبان در انتخابات اخیر و ائتلاف‌شان با اعتدالگرایان، ضرورت تغییر را فراهم می‌کند، گفت: با تغییر می‌توان به بخش بزرگ‌تری از مطالبات مردم پاسخ داد، بنابراین این تغییر اجتناب‌ناپذیر است، هم به لحاظ عملکرد برخی وزرا و هم به لحاظ پایگاه سیاسی آنان.

کولایی تصریح کرد: اصلاح‌طلبان حضور موثر داشتند و باید پاسخ مناسب هم بگیرند، چرا که آنان از ایده‌ها و برنامه‌هایی دفاع کردند که برای اجرایی‌شدن آن‌ها، باید افرادی در مسئولیت‌های ارشد اجرایی قرار گیرند که معتقد به عمل‌کردن به آن برنامه‌ها هم باشند.

این استاد دانشگاه در پاسخ به این پرسش که ضرورت تغییر را بیشتر در کدام وزارتخانه یا سازمان دولتی می‌بیند، اظهار کرد: در حوزه وزارت علوم و تحقیقات و آموزش عالی ما مقالات بسیاری در ایفای نقش این وزارتخانه در ساماندهی فعالیت‌های علمی و پژوهشی در کشور داشتیم که لزوم بازنگری جدی در عملکردش را مشخص می‌کند و در آموزش و پرورش هم این مسائل را به طور جدی می‌بینیم و حوزه‌های دیگری هم در عرصه عمل و اجرا هستند که نتوانسته‌اند به درستی منابع مربوط به آن حوزه را در جهت نیازهای کشور و منافع مردم مدیریت کنند.

وی افزود: به نظرم این تغییر بر اساس شعارهایی که آقای روحانی در دوران انتخابات دادند مبنی بر اینکه از ظرفیت‌های موجود به درستی استفاده کنند، ضروری است.

کولایی در پاسخ به این پرسش که آیا ارائه پیشنهاداتی از سوی جریان اصلاحات به دولت برای ایجاد تغییراتی در کابینه، به معنای «سهم‌خواهی» نیست؟، اظهار کرد: پیروزی دولت فعلی ناشی از ائتلاف اصلاح‌طلبان و اعتدالگرایان بود. چطور ممکن است که برای رسیدن به پیروزی این ائتلاف شکل گیرد اما برای اجرایی‌کردن شعارها و برنامه‌هایی که بر اساس آن، این جمع رای گرفته‌اند، یک جریان کنار گذاشته شود؟

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب تصریح کرد: اسم این کار سهم‌خواهی نیست بلکه تداوم ائتلاف است. منفعت عمومی کشور ایجاب می‌کند که همکاری و ارتباط نزدیک بین کسانی که این تحول سیاسی را ایجاد کرده‌اند، حفظ شود و نباید اسم این کار را سهم‌خواهی گذاشت.

برچسب ها: تدبیر24 کولایی
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: