ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۸۶۳۶۳
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۳

جذب 15 میلیارد دلار سرمایه خارجی در صنعت نفت

معاون مدیرعامل در توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران از احتمال جذب تا 15 میلیارد دلار سرمایه خارجی تا پایان امسال خبر داد و گفت: با امضای قرارداد فاز 11پارس جنوبی، چهارچوب کار برای سایر قراردادها آماده شد.
تدبیر24»«غلامرضا منوچهری» امروز درباره امضای قرارداد توسعه فاز11 پارس جنوبی افزود: برای امضای این قرارداد، تلاش زیادی شد اما می توان گفت با این گام، مشکلات بسیاری رفع شد.
منوچهری ادامه داد: با امضای قرارداد فاز 11پارس جنوبی برای اجرای سایر طرح ها، ریل گذاری شد و اکنون چهارچوب کار برای سایر قراردادها آماده شده است.
وی درباره روند اجرای طرح توسعه میدان نفتی آزادگان گفت: برگزاری مناقصه توسعه این میدان، در حال طی روند اداری و اجرایی است.
معاون مدیرعامل در توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ابراز امیدواری کرد این طرح تا پایان امسال نهایی شود.
چندی پیش «علی کاردر» معاون وزیر نفت، نیز به ایرنا گفت: توسعه فاز 11 پارس جنوبی، میدان آزادگان و لایه نفتی پارس جنوبی در اولویت صنعت نفت قرار دارند و تمایل داریم قراردادهای مربوط به آنها زودتر به امضا برسد.
به گزارش ایرنا، دوازدهم تیرماه نخستین قرارداد جدید نفتی در پساتحریم بین شرکت ملی نفت و کنسرسیوم بین المللی به رهبری شرکت نفتی توتال فرانسه برای توسعه فاز 11 پارس جنوبی امضا شد.
ارزش قرارداد توسعه فاز 11 پارس جنوبی چهار میلیارد و ٨٠٠ میلیون دلار است که با به ثمر رسیدن آن، روزانه 56 میلیون مترمکعب (معادل 2 میلیارد فوت مکعب) به ظرفیت برداشت ایران از میدان گازی پارس جنوبی مشترک با قطر افزوده می‌شود.
این قرارداد، نخستین قرارداد در قالب مدل جدید قراردادهای نفتی است که پس از لغو تحریم ها امضا شد.
بر اساس این قرارداد، یک کنسرسیوم بین المللی به رهبری توتال فرانسه ایجاد شده است که شاخه بین المللی شرکت ملی نفت چین و پتروپارس ایران اعضای دیگر آن را تشکیل می دهند.
سهم توتال به عنوان رهبر این کنسرسیوم در این قرارداد 50.1 درصد است. شاخه بین المللی شرکت ملی نفت چین و پتروپارس ایران نیز به ترتیب 30 و 19.9 درصد سهم دارند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: