ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۸۶۶۴۸
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۹

آمار صادرات فرآورده‌های نفتی

مدیر صادرات و واردات شرکت ملی پخش فراورده های نفتی از صادرات یک میلیون و ۳۶۲ هزار تن متریک فرآورده نفتی از طریق مرزهای خاکی کشور خبر داد و درمورد ارزش مالی آن گفت:ارزش صادرات محصولات در سال ۹۵، ۹ میلیون و ۱۶۳ هزار دلار بوده است.

تدبیر24»علیرضا رجب‌پور در گفت‌وگو با ایسنا درمورد رسالت شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی توضیح داد: بر اساس رسالت شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی این شرکت موظف است در زمینه تامین نیاز داخل فعالیت کند اما برای اینکه رابطه خود را با کشورهای همسایه تقویت کند، مازاد تولید خود را به کشورهای همسایه صادر می‌کند. در این راستا فرآورده‌های نفت گاز، نفت سفید، سوخت هواپیما و گاز مایع به کشورهای عراق، پاکستان، افغانستان و ارمنستان به صورت مستقیم از مرزهای خشکی و از طریق تانکر نفت‌کش صادر می‌شود.

وی در مورد میزان صادرات فرآورده‌های نفتی در دولت یازدهم و در طی سال ۱۳۹۲ تا چهار ماهه نخست سال  ۱۳۹۶ اظهار کرد:  در طی چهار سال فعالیت دولت یازدهم به طور کلی یک میلیون و ۳۶۲ هزار تن متریک فرآورده صادر شد که به صورت مستقیم بوده و به تجار کشورها مخصوصا افغانستان و عراق فروخته شده است.

مدیر صادرات و واردات شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با اشاره به فروش بانکرینگ توسط شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی گفت: از سال ۹۲ تا چهار ماهه نخست سال ۹۶، ۱۰ میلیون و ۳۰۵ هزار تن متریک به صورت بانکرینگ بوده که سوخت کشتی های غول‌پیکر در دریا را تامین کرده و شامل فرآورده‌های نفت گاز و نفت کوره می‌شود. این فرآورده‌ها با قیمت‌های بین‌المللی به شرکت‌های بانکرکننده فروخته شده است.

رجب‌پور در ادامه با اشاره سوآپ فرآورده‌های نفتی اظهار کرد: سال‌های ۱۳۹۲، ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴  فرآورده‌های نفت گاز، نفت کوره و گاز مایع از طریق بنادر شمالی شامل نکا و انزلی و از کشورهای ازبکستان، ترکمنستان و روسیه وارد کشور شده و از طریق بنادر جنوبی صادر شده است. مجموعه سوآپ در این سه سال ۴۲۰ هزار تن بوده است.

وی در مورد ارزش ریالی فرآورده‌های صادر شد توضیح داد: قیمت فرآورده‌ها در سال‌های مختلف متفاوت بوده است. بر اساس آخرین قیمت‌ها در سال ۱۳۹۵ ارزش دلاری صادرات ۹ میلیون ۱۶۳ هزار دلار و ارزش ریالی صادرات در سال ۱۳۹۵ به کشورهای همسایه ۳ هزار ۳۰۷ میلیارد ریال بوده است.

مدیر صادرات و واردات شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با تاکید بر اینکه آمار مذکور متعلق به صادرات فرآورده از طریق نفتکش و جاده‌ای بوده است، گفت: نفت گاز و نفت کوره از طریق دریا به بازارهای بین‌المللی صادر می‌شود که طبق آمار سال ۱۳۹۵ میزان این صادرات روزانه ۶۰ میلیون لیتر بوده است اما صادرات فرآورده‌ها از طریق دریا جزو وظایف شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی حساب نمی‌شود.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: