بازی دوسر باخت برای جامعه و نظام سیاسی

بازی دوسر باخت برای جامعه و نظام سیاسی

بهاره آروین» مشکل از تعداد ثبت‌نام‌کنندگان اولیه نیست و در دیگر ممالک هم اوضاع کم‌وبیش به همین منوال است. مشکل در ساختاری است که قرار است کاهش این تعداد اولیه به تعدادی محدود و قابل قبول برای برگزاری انتخابات را امکان‌پذیر کند
نامزدهای انتخابات باید پاسخ دهندمساله اصلی آنان حجاب و گشت ارشاد است یا معیشت و فقر

نامزدهای انتخابات باید پاسخ دهندمساله اصلی آنان حجاب و گشت ارشاد است یا معیشت و فقر

شهیندخت مولاوردی» نامزدها باید پاسخ بدهند مساله اصلی برای آنها حجاب و گشت ارشاد است یا اینکه معیشت، زنانه شدن فقر، زنانه شدن اعتیاد، زنانه شدن آسیب‌های اجتماعی، زنانه شدن ایذر، زنانه شدن سالمندی و... هم برای آنها دارای اهمیت است.
يکشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 June 16
کد خبر: ۸۶۸۸۱
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۴

انتخاب شایسته شهردار

در هفته گذشته شورای شهر در یک فرایند دموکراتیک شخصی شایسته را به عنوان شهردار تهران انتخاب کرد.
 این شورا درگام نخست برای کاندیداتوری شهرداری فراخوان داد، سپس هفت نفر انتخاب شدند. در یک فرایند مردمسالارانه، پاسخگویی، جامع نگری، تجربه، دانش و برنامه کاندیدا‌ها مورد ارزیابی قرارگرفت و در ‌‌نهایت شخصی انتخاب شد که در عرصه‌های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی تجارب موفقی در سطوح مدیریت کلان دارد. محمدعلی نجفی در وزارت علوم، وزارت آموزش و پرورش وسازمان برنامه و بودجه عملکرد شایسته‌ای داشته و در آستانه کاندیداتوری ریاست جمهوری بوده است. او با نگاه فراجناحی و با تکیه بر وضعیت کنونی شهرداری تهران برنامه‌ای مناسب را برای شهر تهران ارائه داد. فردی شایسته شهردار تهران شده و از چند روز دیگر، دوره جدید شهرداری و شورای شهر، آغاز می‌شود. نکته مهم این است که انتخاب شهردار پایان کار شورای شهر نیست، بلکه آغاز مسیر جدید است. هرچند هجده سال از آغاز فعالیت شورای شهر در ایران می‌گذرد اما هنوز این نهاد به بلوغ نرسیده و شورا‌ها در سرآغاز راه خود قرار دارند. اعضای شورای شهر فعلی تهران، دیدگاه‌ها، توانایی‌ها و تخصص‌های گوناگونی دارند اما انسجام خوبی در این شورا وجود دارد که باید این انسجام حفظ شود. شورای شهر با یک نگاه دقیق و عمیق، به اوضاع فعلی شهر بنگرد و برنامه‌ریزی مناسبی برای توسعه شهری بنگارد. ضرورت دارد که شورای شهر در کنار نقش حمایتی، نقش نظارتی خود را ایفا کند. از سوی دیگر اوضاع مالی شهرداری مناسب نیست، اما در عین حال بودجه عمرانی کشور با بودجه شهرداری تهران برابری می‌کند. در جایی که قدرت و ثروت در اختیار یک شخص باشد، در صورت عدم نظارت درست، سالم‌ترین اشخاص نیز در معرض فاسد قرار دارند. بنابراین برای مدیریت شهر شایسته لازم است که اعضای شوای شهر از یک سو وارد درگیری با شهردار نشوند و از سویی نظارت بر شهردار را فراموش نکنند. رابطه اعضای شورای شهر با شهرداری به صورت ارتباط حمایتی نظارتی مشفقانه باشد. شهرداری تهران ۶۰۰۰کارمند و ۲۰۰۰مدیر دارد. اکنون برای حل معضلات شهری نیاز به مدیریت علمی کارا وجود دارد. اگر اعضای شورای شهر دوره پنجم پاکدست نباشند از اعتبار جناح اصلاح‌طلب کاسته می‌شود، اما در صورت یک مدیریت موفق و مقتدر بر راس شهر تهران، نه تنها مدیریت چهار سال آینده تهران الگویی برای مدیریت شهری در کشور خواهد بود بلکه به اعتبار و محبوبیت اصلاح‌طلبان خواهد افزود. اداره تهران پس از ۱۴سال بار دیگر به اصلاح‌طلبان رسیده است و عملکرد چهار سال آینده شورای شهر نه یک پروژه چهارساله بلکه آزمونی بزرگ برای اصلاح‌طلبان خواهد بود.



 غلامرضا ظریفیان، فعال سیاسی اصلاح‌طلب
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: