ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۸۶۹۷
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۴

ممنوعیت شکنجه در چین

دادگاه عالی خلق چین پس از سال‌ها فشار بین‌المللی امروز (پنجشنبه) اعلام کرد استفاده از شکنجه برای گرفتن اعتراف از متهمان ممنوع است.
به گزارش تدبیر24 به نقل از خبرگزاری رویترز، گرفتن اعتراف از متهمان با شکنجه در چین مسئله‌ای بود که مدت‌ها سبب محکومیت بین‌المللی این کشور می‌شد.
دادگاه عالی چین در بیانیه‌ای در وب‌ سایت خود اعلام کرد: تحقیقات از متهم و گرفتن اعتراف از طریق شکنجه و همچنین انجام اقداماتی نظیر سرما دادن، گرسنگی دادن، تشنگی دادن، سوزاندن و خسته کردن متهم و دیگر شیوه‌های غیرقانونی به منظور گرفتن اعتراف باید برچیده شود.
دادگاه عالی خلق چین همچنین در بیانیه خود قوانین سخت‌گیرانه‌تری را درباره صدور مجازات مرگ برای متهمان وضع و تاکید کرد: باید برای این مجازات شواهد کافی ارائه شود و تنها قضات با تجربه باید محاکمه‌های مربوط به مجازات مرگ را قضاوت کنند.
چند روز پیش دولت چین اعلام کرد که تلاش دارد تعداد جرایم دارای مجازات اعدام در این کشور را کاهش دهد.
بیانیه دادگاه عالی خلق چین بخشی از یک بیانیه کلی‌تر به منظور مشخص کردن اتهامات واهی در پرونده‌های قانونی بوده و چند روز پیش از آن نیز مقامات چین دست به برخی اصلاحات از جمله برچیدن اردوگاه‌های کار اجباری و حذف نفوذ سیاسی در دادگاه‌ها زدند.
با این وجود استقلال قوه قضاییه در چین از آنجا که دادگاه‌ها باید در نهایت به حزب کمونیست پاسخگو باشند، چندان پررنگ نیست.
نیکلاس بکلین، یک مقام دیده‌بان حقوق بشر، گفت: مشکل در چین همواره مربوط به اجرای این احکام است. در نظام قضایی چین، سیستم امنیتی قدرتمندترین نهاد است و نظارت کمی بر اینکه چطور این سیستم قدرت خود را اعمال می‌کند، وجود دارد.


بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: