ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۸۷۱۴۹
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۱

ترک سیگار در خواب!

نتایج یک بررسی جدید تایید می کند که انسان ها می توانند در حین خواب از طریق استفاده از گوشی و شنیدن برخی مطالب آنها را فرابگیرند.
تدبیر24»محققان دانشگاه Pierre et Marie Curie در پاریس می گویند حافظه انسان قادر به ثبت و یادگیری اطلاعاتی است که از طریق حس شنوایی در زمان خواب دریافت می کند. البته این امر در مراحل خاصی از خواب اتفاق می افتد.

این پژوهشگران در جریان یک آزمایش، افراد در حال خواب را در معرض اصواتی با فرکانس های فراوان با شدت برابر قرار دادند. الگوی تن این اصوات نیز متناوب بود. آنان سپس از طریق تحلیل واکنش های رفتاری و ثبت فعالیت های الکتریکی مغز ثابت کردند که افراد مورد آزمایش الگوهای اصوات پخش شده را یاد گرفته اند.

این اتفاق در مقطعی از خواب اتفاق افتاد که سوژه های آزمایش بدن و چشمانشان را حرکت می دادند، بیشتر خواب می دیدند و سریع تر نفس می کشیدند. البته یادگیری در جریان عمیق تر شدن خواب و همزمان با کاهش فعالیت عضله ها نیز رخ داد.

اما مشکل اصلی این است که وقتی خواب کاملا عمیق می شود، روندی معکوس اتفاق می افتد و فرد آنچه را که در مراحل ابتدایی خواب آموخته فراموش می کند. لذا شرط حفظ دانسته های زمان خواب این است که فرد قبل از عمیق شدن خوابش بیدار شود.

چالش دیگر این است که تلاش برای وادار کردن مغز به یادگیری در زمان خواب ممکن است هم بر کیفیت خواب تاثیر منفی بگذارد و هم پیامدهای نامطلوبی برای مغز انسان داشت باشد و لذا هنوز مشخص نیست هزینه های این کار مقرون به صرفه باشد. لذا دانشمندان فعلا قصد دارند از این شیوه استفاده های محدودی به عمل آورند و به عنوان مثال از آن صرفا برای ارسال سیگنال هایی به مغز افراد سیگاری برای متنفرشدن از سیگارکشیدن استفاده کنند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: