ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۸۷۲۸۰
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۵

کانادا آمریکا را تهدید کرد

کانادا به طرح واشنگتن برای حذف بند ۱۹ که مربوط به سازوکار حل اختلافات است، اعتراض دارد.
تدبیر24»کانادا در آستانه مذاکرات بازنگری در نفتا (NAFTA) روز (دوشنبه) هشدار داد اگر آمریکا بر حذف بند مربوط به مکانیسم رفع اختلاف در این توافقنامه اصرار ورزد، کشورش از آن خارج خواهد شد.
به نقل از رویترز، «کریستیا فریلند» وزیر امور خارجه کانادا ضمن تشریح اهداف و خواسته های کشورش گفت که به موفقیت آمیز بودن مذاکرات خوشبین است.کشورهای عضو «توافقنامه تجارت آزاد آمریکای شمالی/ NAFTA» شامل کانادا، مکزیک و ایالات متحده اولین جلسه در خصوص بازنگری در این توافقنامه را از روز چهارشنبه در واشنگتن آغاز می کنند.کانادا به طرح واشنگتن برای حذف بند ۱۹ که مربوط به سازوکار حل اختلافات است، اعتراض دارد. طبق این بند، هیات های دوملیتی برای رسیدگی به شکایاتی که در مورد دامپینگ و یارانه های غیرقانونی وصول می شود، تشکیل می شود.
تصمیم های این هیات های الزام آور است. آمریکا بارها در جریان رسیدگی به پرونده های مختلف در این هیات ها محکوم شده است.فریلند در سخنانی در دانشگاه اوتاوا گفت: کانادا اصولی را که برای منافع ملی اهمیت کلیدی دارد، در بخش های گوناگون نفتا حفظ می کند.
به گفته وی، سیاست ها ضددامپینگ یکی از موارد اختلافی با آمریکاست.

فریلند یادآوری کرد که کانادا در گفت و گوهای سال ۱۹۸۷ درباره پیمان تجارت دوجانبه به دلایل مشابه مذاکره کننده ارشد خود را فراخواند. وی با اشاره به مذاکرت پیش رو درباره نفتا افزود: دولت ما مانند آن موقع مصمم خواهد بود.

از سال ۱۹۹۴ که توافقنامه نفتا به اجرا در آمد حجم مبادلات تجاری میان مکزیک، آمریکا و کانادا چهار برابر شده است. مبادلات این کشورها در سال ۲۰۱۵ از یک تریلیون دلار گذشت.

اما دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا بارها گفته که این پیمان یک فاجعه است. وی تهدید کرده است اگر اصلاحات اساسی در آن صورت نگیرد، از آن خارج خواهد شد.

ترامپ کاهش مشاغل در آمریکا و کسری تجاری واشنگتن در مبادلات بازرگانی با مکزیک را از جمله دلایل خود برای خروج از نفتا عنوان کرده است.

کانادا نیز مثل مکزیک بخش عمده صادرات خود را به آمریکا می فرستد.

برچسب ها: کانادا آمریکا
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: