ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۸۷۵۷۰
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۶

پیشنهاداتی به وزیر جدید صنعت

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران به بیان اولویت‌های اصلی وزارت صنعت، معدن و تجارت پرداخت و عنوان کرد که باید در وهله اول استراتژی و برنامه منسجم برای صنعت طراحی شود.

تدبیر24»محمد حسین برخوردار در گفت‌وگو با ایسنا، ‌ اظهار کرد:‌ در دوره جدید باید در بخش صنعت، خصوصی سازی تسهیل شود و در این بخش سخت‌گیری نشود.

وی ادامه داد: سخت گیری باید در مواردی انجام شود که کارخانه‌ها به افراد توانمند واگذار شود، نه اینکه هر کسی پول دارد بتواند کارخانه‌ها را خریداری کند. باید برای واگذاری‌ها شروطی مثل بالا بردن تعداد کارگران، داشتن نوآوری و صادرات محوری گذاشته شود.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران عنوان کرد: چندین سال است که در صنعت، بهترین ماشین آلات و بهترین خطوط تولید را وارد می‌کنیم اما تا زمانی که واحدهای تحقیق و توسعه نداشته باشیم صنعت ما با مشکل روبرو خواهد بود. راه اندازی این واحدها وظیفه دولت است نه کارخانه‌ها، چرا که بیشتر کارخانه‌های ما اکثرا کوچک و متوسط بوده و تولیداتشان پایین است.  

برخوردار اضافه کرد:‌ لذا در این موارد لازم است که دولت ورود کنند و واحدهای تحقیق و توسعه برای تشکل‌های مختلف راه بیندازد و بعد هم روی آن‌ها نظارت کند تا از این طریق محصولات جدید ایجاد شود و بخش ماشین ابزار تقویت شود که طراحی‌ها را به محصول تبدیل کند تا در نتیجه به جای مصرف برندهای خارجی محصولات داخلی مصرف شود.

وی تصریح کرد: اگر همین موارد در این دوره چهار ساله انجام شود صنعت تکان می‌خورد. البته برای اجرایی شدن این اهداف لازم است کمیته قوی نظارت شکل گیرد. همه دولت‌های گذشته همیشه از صنعت حرف می‌زنند چرا که همه می‌دانند که ارتقای صنعت اشتغال ایجاد می‌کند ولی تا کنون یک برنامه منسجم برای صنعت وجود نداشته است چرا که متاسفانه دولت در ابعاد مختلف بزرگ است و هنوز به دولت الکترونیک تبدیل نشده است. لازم است که در ابتدای امر یک استراتژی و برنامه منسجم برای صنعت طراحی شود. 

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: