تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 22
کد خبر: ۸۸۱۹۳
تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۲

برسر عهدهای خود باقی مانده‌ایم

حسن رسولی

شورای پنجم شورای شهر تهران، رسما کار خود را شروع کرد و آغاز شورای شهر پنجم، پایانی بر تسلط طولانی اصولگرایان بر شورای شهر و 12سال شهرداری محمدباقر قالیباف بود. مردم تهران در 29اردیبهشت، با رأی قاطع، خواست خود مبنی بر اصلاح‌طلبی را تکرار کردند و اکنون نوبت شورای شهر است که مجری اندیشه اصلاح‌طلبی برای مدیریت شهری باشند. اکنون پایتخت با بحران‌های متعددی روبه‌روست که عبور از این بحران‌ها، نیازمند راهبردی جامع و عزم راسخ است. در همین راستا حسن رسولی، عضو اصلاح‌طلب پنجمین دوره شورای شهر تهران، به گفت‌و‌گویی با آرمان پرداخته که متن آن را در ادامه می‌خوانید.


اعضای دوره پنجم شورای شهر تهران پیش از آغازبه‌کار رسمی این شورا جلساتی را برگزار کردند. درباره این جلسات توضیح دهید؟


پیش از هرچیز لازم به یادآوری است که این شورا ثمره برنامه‌ریزی هوشمند جریان اصلاحات طی 4سال گذشته است. این جریان با تشکیل شورای‌عالی سیاستگذاری، مدیریت دکتر عارف و مشارکت همه احزاب و شخصیت‌های موثر سه پروژه مهم انتخاباتی را طراحی و مدیریت کردند. در سال 92با کناره‌گیری اخلاقی و سرنوشت‌ساز دکتر عارف زمینه پیروزی دکتر روحانی فراهم شد که سرآغازی بر دمیدن نسیم اصلاحات، اعتدال، تدبیر و امید در قوه مجریه بود و همین مسیر ادامه پیدا کرد. با راهبری و با رفع نواقص قبلی و تقویت نقاط قوت، جریان اصلاحات پروژه انتخابات مجلس دهم را اداره کرد و به پیروزی بزرگی به‌خصوص در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات اسلامشهر و پردیس دست یافت. در این حوزه، همه 30نفر لیست امید به مجلس رفتد و مجلس غیرهمراه با دولت یازدهم تغییر ماهوی پیدا کرد و به مجلس حامی و همراه دولت دوازدهم تبدیل شد که این موضوع، بازسازی و بهسازی مجلس بود. امروز، مردم صداهای افراط‌گرایانه از مجلس نمی‌شنوند و در همین هفته به‌جز یک نفر همه وزرا رأی آوردند. در گام سوم، اصلاح‌طلبان به پیروزی شگرفی در انتخابات‌های سال 96 رسیدند. در پی حمایت همه‌جانبه جریان اصلاحات، رأی روحانی نزدیک به هفت‌درصد و تعداد رأی‌دهندگان به او 6میلیون نفر افزایش پیدا کرد. در یک پروژه موازی، با حمایت‌های قاطع اصلاح‌طلبان، شخص دکتر عارف و فراکسیون امید و با مساعدت‌ها و راهنمایی‌های رئیس دولت اصلاحات در دوره پنجم شوراهای شهر و روستا نیز حماسه بزرگی خلق شد. در حوزه انتخابیه تهران، ری و تجریش همه 21نفر لیست امید با آرایی بی‌سابقه که حاکی از افزایش 30درصدی مشارکت بود راهی شورای شهر شدند. هرچند که اول شهریور آغاز رسمی دوره پنجم شورای شهر بود، اما ما منتخبان شورای شهر از آغاز خرداد برای اینکه آسایش و آرامش را برای شهروندان رقم بزنیم، فعالیت خود را آغاز کردیم و تا به امروز 32 جلسه پیش از موعد برگزار شده است. در این جلسات، معضلات اصلی شهری احصا، راهکارهای برطرف کردن نواقص بررسی، اولویت‌های کاری مشخص و نقشه راه آینده شهر تبیین شد. ان‌شاءا... به‌گونه‌ای عمل خواهیم کرد که کارنامه درخشانی از خود برجای بگذاریم، به‌گونه‌ای که عملکرد مدیریت شهری با وعده‌های ایام انتخابات اعضای محترم شورای شهر تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر منطبق باشد. مردم به جریان اصلاحات اعتماد کردند و رأی بی‌سابقه‌ای به ما دادند و اکنون نوبت شورای شهر اصلاح‌طلب است که بتواند با شفافیت، پاکدستی و کارآمدی کارنامه قبولی خود را از مردم دریافت کند.


ترکیب جدید ساختار مدیریت‌شهری را چگونه ارزیابی می‌کنید؟


در نخستین روز کاری شورا، یادگار آیت‌ا... هاشمی، یعنی مهندس محسن هاشمی رفسنحانی را به‌عنوان رئیس شورای شهر و محمد علی نجفی را به‌عنوان شهردار انتخاب کردیم. به محمدعلی نجفی اعتماد داریم و او را نفر بیست و دوم شورای شهر می‌دانیم. اکنون حکم محمدعلی نجفی نیز در آستانه تنفیذ از سوی وزیر محترم کشور است. نجفی و هاشمی دو تن از یاران اصیل امام، انقلاب و رهبری‌اند که سابقه مدیریت در سطوح عالی نظام را دارند و در دوران مدیریت قبلی، پاکدستی و وارستگی خود را اثبات کردند. شورای عالی سیاستگذاری که من نیز عضوی از آن هستم، به مردم عزیزمان قول داد که 30درصد از لیست خود را به جوانان و 30‌درصد را به زنان اختصاص دهد که به این قول خود عمل کرد. ما اصلاح‌طلبان حتی در چینش هیات رئیسه شورا نیز، دو نفر از پنج نفر را از میان جوانان و دو نفر از پنج نفر را از میان بانوان انتخاب کردیم. یکی از جوان‌ترین اعضا یعنی علی اعطا را با رأی بالای خود به‌عنوان سخنگو، دیگر جوان عضو شورا یعنی خانم دکتر آروین را به‌عنوان منشی اول و یک نفر از بانوان دیگر شورا یعنی سرکار خانم دکتر‌ نژادبهرام را به‌عنوان منشی دوم انتخاب کردیم. از همین ابتدا مشخص است که رفتار منتخبان شورای شهر به‌گونه‌ای است که جوانان و بانوان، سهم عمده‌ای در مدیریت شهری داشته باشند.


اصلاح‌طلبان پس از 4برد قاطع دربازه سال‌های 76 تا 80، با شکست مواجه شدند. شورای شهر اول منحل شد و نیروهای این جریان برای شورای شهر دوم رأی نیاوردند. اکنون که اصلاح‌طلبان، بار دیگر در جلب آرای عمومی موفق شده‌اند، چه تدبیری برای جلوگیری از آن تجربه تلخ اندیشیده‌اند و برنامه منتخبان دوره پنجم برای امتداد پیروزی‌ها درسال‌های 1398 و 1400 چیست؟


ما اصلاح‌طلبان یک دوره 12ساله را گذراندیم که طی آن در مراجع تصمیم‌گیری و عرصه قدرت کمترین حضور را داشتیم. این مقطع 12ساله فرصت مناسبی برای آسیب‌شناسی مواضع و رفتارهایمان بود. در شورای عالی سیاستگذاری برای جلوگیری از این اشتباهات تدابیری اندیشیده‌ایم. جدی‌ترین اشتباه اصلاح‌طلبان در زمان دولت اصلاحات انشقاق درون‌ساختاری بود. فلسفه وجودی شورای عالی سیاستگذاری ایجاد وحدت میان جریانات است. چه در جلسه نخست شورا و چه در تمام 3ماه اخیر کوچک‌ترین مصداقی دال بر عدم انسجام میان اعضای شورا وجود ندارد. ما اصلاح‌طلبان از شکست‌های قبلی درس گرفتیم و تمام تلاش خود را برای جلوگیری از این شکست‌ها به کار بستیم.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: