وی درباره تغییری که احتمالا در دولت بشار اسد رخ دهد، گفت: دولت سوریه در آینده هرگز دولتهای محلی یا غیرمتمرکز را نخواهد پذیرفت.
سفیر سابق آمریکا در سوریه افزود: چه بسا نخست وزیر یا برخی وزیران به بهانه اینکه یکی سری اصلاحات انجام شود، تغییر کنند و گرنه عناصر امنیتی نظام سوریه قطعا تغییر نخواهند کرد.
فورد راجع به تعامل کشورهای اروپایی با نظام سوریه نیز تاکید کرد: اروپاییها در جهت منافعشان عمل خواهند کرد چه بسا منافع آنها در همکاری امنیتی با سوریه باشد اما این مساله مستلزم بازگشایی سفارتشان در دمشق نیست.
این سفیر سابق آمریکا ادامه داد: به لحاظ سیاسی مشکلاتی در فرانسه، انگلیس و حتی ایتالیا در خصوص باز کردن سفارتخانههایشان در سوریه به دلیل ارتکاب "جرایمی" از سوی دولت سوریه که سازمان ملل به آن اذعان کرده و مستند است، وجود داشته باشد.
اخیرا سازمان ملل در گزارشهایی نظام سوریه را به ارتکاب جرایم جنگی در مناطقی از این کشور متهم کرد.
فورد ادامه داد: تعامل با وضعیت اقتصادی سوریه احتمالا متفاوت باشد به طوریکه تحریمهای اتحادیه اروپا و کنگره آمریکا کشورها را به لحاظ قانونی از انجام تعاملات با سوریه منع کند و محدود سازد به این ترتیب آنها نمیتوانند در بازسازی و تبادل تجاری با سوریه سرمایهگذاری کنند.
اتحادیه اروپا و آمریکا بیش از ۲۰ بسته تحریم را بر بخش نفتی، مالی، نهادهای اقتصادی و مسؤولان سوری به دلیل بحران سوریه تحمیل کردهاند که دولت سوریه همه را ظالمانه خوانده است.
فورد تصریح کرد: نگرانی از حضور ایران در سوریه احتمالا آمریکا را وادار کند در زمینه تحریمها جدیتر باشد. حضور ایران هم در سوریه ادامه خواهد یافت و ما باید آن را بپذیریم.
ایران بزرگترین حامی نظام سوریه محسوب میشود و نیروهای مبارزی را در کنار ارتش سوریه در جنگ علیه داعش دارد.