زمانی که کلاژن فرآوری شود به مادهای بیرنگ و بیمزه به نام ژلاتین تبدیل میشود. ژلاتین پس از آنکه سرد شود بافتی ژله مانند پیدا میکند.
فوائد ژلاتین برای سلامتی با خواص کلاژن مشابه است زیرا ژلاتین هم حاوی همان آمینو اسیدهاست. ژلاتین از چندین آمینو اسید برخوردار است. آمینو اسیدها موادی هستند که برای تولید پروتئین با هم ترکیب میشوند و برای کارکرد صحیح ارگانهای مختلف و تامین انرژی ضروری هستند.
در حالی که بدن انسان برخی از این آمینو اسیدها را تولید میکند بسیاری از افراد باید آمینو اسید مازاد مورد نیاز خود را از طریق رژیم غذایی تامین کنند.
آمینو اسید موجود در ژلاتین معمولا در استخوانها و ارگانهای برخی حیوانات پیدا میشود. از آنجایی که بیشتر افراد این بخش از بدن حیوانات را مصرف نمیکنند افزودن ژلاتین به رژیمهای غذایی سودمند است.
به گزارش مدیکال نیوز تودی، ژلاتین خواص متعددی برای سلامتی دارد که شامل موارد زیر است:
بهبود سلامت پوست: کلاژن ظاهر سالم و جوانی به پوست میدهد. با بالا رفتن سن بدن به طور طبیعی کلاژن از دست میدهد و موجب چین و چروک در پوست میشود. به همین دلیل مصرف ژلاتین به عنوان منبعی از کلاژن شیوهای طبیعی برای بهبود ظاهر پوست است.
تامین پروتئین: برخی از پروتئینهای حیوانی شامل مقدار قابل توجهی چربی ناسالم است. ژلاتین منبع پروتئینی است که حاوی چربی نیست.
کمک به عملکرد سیستم گوارشی: ژلاتین به شکلهای مختلفی به هضم غذا کمک میکند. به طور مثال "گلیسین" موجود در ژلاتین سلامت جداره مخاطی معده را حفظ میکند.
تسکین درد مفصلی: کلاژن موجود در ژلاتین درد مفصلی مرتبط با التهاب را کاهش میدهد.
کمک به کنترل قند خون: اگرچه لازم است تحقیقات بیشتری انجام شود اما نتایج یک بررسی حاکیست گلیسین یکی از آمینو اسیدهای ژلاتین است که کنترل قند خون در مبتلایان به دیابت نوع ۲ را بهبود میدهد.
حفظ سلامت استخوانها: لیسین که در ژلاتین یافت میشود به استحکام استخوانها کمک میکند. این ماده به بدن کمک کرده تا کلسیم را جذب کند که برای حفظ استقامت استخوانها و جلوگیری از تحلیل رفتن آنها لازم است.
بهبود کیفیت خواب: وجود گلیسین موجب میشود ژلاتین کیفیت خواب را در برخی افراد بهبود دهد.
کمک به کاهش وزن: وجود پروتئین و کالری پایین در ژلاتین باعث میشود فرد احساس سیری کند و در نتیجه موفق به کنترل خوردن و در نهایت کاهش وزن شود.