تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۸۹۰۸
تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۸

دوئل جدیدنفتی ایران واعراب در وین

در آستانه دور جدید انتخاب دبیرکلی اوپک نفت، رقابت ایران و عراق برای تصاحب استراتژیک‌ترین کرسی نفتی جهان شتاب گرفته است و در این بین بیژن زنگنه وزیر نفت تاکید می‌کند: پس از واگذاری دبیرکلی GECF ( مجمع کشورهای صادرکننده گاز)، ایران از دبیرکلی اوپک نفت کناره گیری نمی‌کند.
به گزارش تدبیر24 به نقل از مهر، ایران پس از پایان دادن به انحصار چندین ساله روسها در مجمع کشورهای صادرکننده گاز و انتخاب محمد حسین عادلی به عنوان دبیرکل جدید این مجمع گازی، حالا عزم خود را برای تصاحب استراتژیک‌ترین کرسی نفتی جهان جزم کرده است.

ایران، عربستان سعودی و عراق از سال گذشته تاکنون رقابت خود برای دبیرکلی اوپک نفت آغاز کرده اند و با انصراف "مجید المنیف" نامزد پیشنهادی عربستان از یک سو و واگذاری کرسی ریاست تحقیقات به عنوان دومین کرسی استراتژیک اوپک، حالا شانس ایران و عراق برای تصاحب این کرسی داغ نفتی افزایش یافته است.

در این بین ایران و عراق در طول سه سال گذشته تاکنون و همزمان با افزایش تحریم‌های بین‌المللی نفتی علیه تهران، بالاترین سطح روابط و همکاری‌های نفتی را تجربه کرده اند.

در شرایط فعلی ایران خود برای صادرات ۲۰ تا ۲۵ میلیون مترمکعب گازهای ترش پارس جنوبی به بغداد آماده می‌کند و پیش از این توافق‌هایی برای صادرات برق و گازوئیل، ترانزیت فرآورده‌های نفتی، ارائه خدمات فنی و مهندسی به ویژه در بخش ساخت و توسعه صنعت سی.ان.جی بین این دو کشورنفت‌خیز جهان حاصل شده بود.

از سوی دیگر در طول یکسال گذشته هم مذاکرات متعددی بین وزاری مختلف نفت ایران همچون رستم قاسمی و بیژن زنگنه با کریم العیبی وزیر نفت عراق با محوریت انتخابات دبیرکلی اوپک انجام گرفته است.

با وجود تمامی این وجه اشتراک‌های نفتی تهران – بغداد، اما اخیرا بیژن زنگنه وزیر نفت ایران از سیاست‌های نفتی عراق انتقاد کرده و تاکید می‌کند: این کشور همسایه سعی دارد که بازارهای نفتی ایران را در اختیار بگیرد.

تمامی این تغییر و تحولات منجر به شکل‌گیری یک اتحاد نانوشته نفتی بین ایران و عراق در بازار جهانی و حتی اوپک شده است و از این رو با توجه به خروج نامزد عربستان و واگذاری ریاست تحقیقات اوپک به سعودی‌ها، ایران و عراق را باید به عنوان فینالیست‌های این انتخابات تاثیرگذار معرفی کرد.

در حال حاضر غلامحسین نوذری وزیر اسبق نفت نامزد پیشنهادی ایران برای دبیرکلی اوپک بوده که دارای سابقه بیش از ۱۲ سال مدیریت کلان و در رده های بالا در شرکت ملی نفت و وزارت نفت ایران است در دوران وزارتش تعامل و همگرایی تکرار نشدنی در بین اعضای اوپک ایجاد کرد.

از این رو یکصد و شصت و چهارمین نشست وزیران نفت عضو اوپک تا ۱۱ روز آینده (۱۳ آذر ۹۲) در وین برگزار خواهد شد تا در این نشست کشورهای عضو درباره دبیرکلی این سازمان استراتژیک نفت جهان تصمیم گیری کنند.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: