شبکه خبری بیبیسی در یکی از برنامههای خود گوشهای از جنگ کثیف انگلیس در ایرلند را به تصویر کشید. طبق اسناد علاوه بر حضورنیروهای واکنش سریع انگلیس که بیش از 30 سال است که شناخته شدهاند یک واحد مخفی ارتش نیز با مصونیت در دهه هفتم میلادی در این منطقه فعالیت میکرده است.
به گزارش
تدبیر24 به نوشته روزنامه گاردین، قدمت استفاده انگلیس از نیروهای بازدارنده همچون نیروهای واکنش سریع، واحد نیروهای اکتشافی و دیگر نیروها که متشکل از مامورها، افراد اطلاعاتی و واحدهای ویژه نظامی هستند، به درازای خود جنگ است.
دولتهای مختلف انگلیس، برای رسیدن به اهداف ژنرالها و سیاستمداران در رابطه با ایرلند، قانون، پلیس و رسانهها را دچار تغییر کردند.
فرانک کیستون، مهمترین حامی استفاده از روشهای ضد شورش در ارتش انگلیس در این خصوص به روشنی گفت: همه اقدامات یک دولت ومامورانش برای مقابله با شورش باید قانونی باشد، اما این بدان معنی نیست که دولت باید در موارد اضطراری نیز در چارچوب همان قوانین عمل کند. قانون نیز باید مانند دیگر تسلیحات مورد استفاده قرار بگیرد و این چیزی بیشتر از پوشش تبلیغاتی کشتن اعضای ناخواسته جامعه است.
وی افزود: کشتن این افراد برعهده نیروهای واکنش سریع بوده و حتی اگر انقلابیون و یا غیرنظامیان نیز کشته شده باشند، قابل قبول است. انگلیس در همه درگیریهای عمده خود در قرن بیستم و در مبارزات ضد استعماری و استقلال طلبانه دیگر کشورها همچون الجزایر، ویتنام، کنیا، موزابیک و قبرس نیز از این روش استفاده کرد.
درگیریهای ایرلند نیز موجب داغدار شدن بسیاری شد. در ماههای اخیر نیز سالگردهایی برای قتل عامها و بمبگذاریهای این مبارزه برگزار شده است حتی یک کتاب که قتل 120 غیرنظامی در دهه 70 میلادی را به نیروهای انگلیس ربط میدهد، منتشر شده است. اما انتظارات مختلفی در خصوص درگیریهای ایرلند وجود دارد. جنگ به پایان رسیده است اما میراث آن به جاست. درد دهها سال جنگ برای بسیاری حتی امروز نیز به تازگی زمانی است که عزیزانشان را از دست دادهاند.