ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۸۹۳۵۷
تاریخ انتشار: ۱۵ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۶
فلاحت‌پیشه:

وزارت خارجه با افزایش همکاری‌های منطقه‌ای کارنامه خوبی از خود به‌جا می‌گذارد

یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد که وزارت خارجه باید در جهت تحقق دو ابربرنامه وزیر خارجه یعنی افزایش همکاری‌های منطقه‌ای و اقتصاد سیاسی حرکت کند، موضوعی که نتیجه آن افزایش روابط با کشورهای دنیا و منطقه می‌شود.

تدبیر24»حشمت‌الله فلاحت‌پیشه در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار داشت: جمهوری اسلامی برخلاف برخی از کشورها معتقد است که همه دنیا آمریکا نیست چون بر اساس تاکیدات مقام معظم رهبری دشمنی آمریکا با ایران پایانی ندارد و باید با تقویت ظرفیت‌های دستگاه دیپلماسی با کشورهای مختلف ارتباط و تعامل برقرار کرد.

وی با تاکید بر اینکه وزارت خارجه باید در همین راستا به دنبال تقویت روابط دوجانبه و راهبردی با کشورهای منطقه و دنیا باشد، گفت: در همین رابطه نیز آقای ظریف دو ابربرنامه را برای چهار سال آینده وزارت خارجه یعنی افزایش همکاری‌های اقتصادی و اقتصاد سیاسی در نظر دارد، برنامه‌هایی که کارنامه خوبی را از وزارت خارجه به جا می‌گذارد.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطرنشان کرد: برنامه وزارت خارجه در اقتصاد جذب ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه است که با توجه به برنامه‌های قبلی ما همچون مناسبات اقتصادی با ترکیه و عراق می‌تواند فوایدی برای کشور داشته باشد. ما پیش از این به دنبال مناسبات اقتصادی با ترکیه به میزان ۳۰ میلیارد دلار و مناسبات اقتصادی با عراق قبل از داعش به میزان حدود ۱۲ میلیارد دلار بودیم که هر کدام از این مناسبات چند برابر ارتباطات با ۲۸ کشور اتحادیه اروپا خواهد بود.

فلاحت‌پیشه در جمع‌بندی، ‌گفت: طبیعتا اگر این مناسبات سیاسی و اقتصادی با کشورهای منطقه به بهترین شکل برقرار شود و بتوانیم ظرفیت‌های منطقه را فعال کنیم هم به توصیه مقام معظم رهبری عمل شده و هم این موضوع برای تمامی دنیا روشن می‌شود که همه جهان آمریکا نیست و می‌توان با کشوری غیر از آمریکا رابطه برقرار کرد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: