ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۸۹۴۲۳
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۴

مخالفت با افزایش قیمت محصولات کشاورزی برخلاف قانون

در حالی که وزارت جهاد کشاورزی حدود یک ماه است که نرخ پیشنهادی خرید تضمینی محصولات کشاورزی برای سال زراعی پیش رو را به شورای اقتصاد اعلام کرده است، سخنگوی دولت از افزایش نیافتن این نرخ‌ها به دلیل افزایش بیش از حد قیمت این محصولات در سال زراعی گذشته نسبت به سال قبلش خبر داد که نه تنها با قانون تطابقی ندارد بلکه سال گذشته قیمت این محصولات کمتر از نرخ تورم افزایش یافته بود.
تدبیر24»روز گذشته محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت در نشست خبری هفتگی خود درباره اینکه آیا نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی در سال جاری افزایش می‌یابد یا خیر، گفت: امسال افزایش قیمت نداریم زیرا سال گذشته به صورت چشمگیری قیمت‌ها را افزایش دادیم، مثلا قیمت گندم را سه تا چهار برابر کردیم که البته خوشحالیم انگیزه کافی برای کشت گندم برای کشاورزان ایجاد شده است.

این درحالی‌است که بر اساس تبصره شش قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی، دولت موظف است قیمت خرید تضمینی محصولات اساسی کشاورزی موضوع این قانون در هر سال زراعی را به گونه‌ای تعیین نماید که میزان افزایش آن هیچ‌گاه از نرخ تورم اعلام شده از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در همان سال کمتر نباشد و به نظر می‌رسد اظهارات مطرح شده، دقیقا نقطه مقابل قانونی است که دولت باید آن را هر ساله اجرا کند. چرا که کشاورزان برای کشت و تولید محصولات کشاورزی مختلف به ویژه محصولات اساسی ۲۴ گانه که در این قانون به آن اشاره شده است، نیاز به برنامه‌ریزی برای هر فصل زراعی پیش‌روی خود دارند که تعیین‌کننده‌ترین معیار برای تصمیم‌گیری آنها قیمت خرید تضمینی است که دولت هر ساله تعیین می‌کند چرا که این کشاورزان معیشت خود را بر این اساس برنامه‌ریزی کرده و می‌سازند.

قیمت گندم ۲ درصد گران شده نه ۴ برابر!

نکته دیگری که در اظهارات روز گذشته در این نشست خبری جالب توجه و عجیب است اینکه میزان افزایش قیمت نرخ خرید تضمینی گندم در سال گذشته را سه تا چهار برابر سال قبل اعلام کرده، در حالی که در سال زراعی ۹۶-۹۵ نرخ خرید تضمینی گندم معمولی ۱۳۰۰ تومان و نرخ خرید تضمیمی گندم دوروم ۱۳۳۰ تومان اعلام شده است که هر کدام از این محصولات به ترتیب ۲.۳۲ درصد و ۱.۸۳ درصد نسبت به سال قبل از آن یعنی سال زراعی ۹۵-۹۴ افزایش یافته‌اند و اتفاقا این میزان افزایش قیمت که بر اساس قانون تضمین خرید محصولات کشاورزی که بر خلاف قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی بسیار کمتر از نرخ تورم ۹ درصدی اعلام شده بود و باعث اعتراض کشاورزان و کارشناسان این بخش شد.

با توجه به اینکه وزارت جهاد کشاورزی حدود یک ماه است که نرخ پیشنهادی خرید تضمینی محصولات کشاورزی را به شورای اقتصاد اعلام کرده است و همچنین پیگیری و امیدواری مسئولان این وزارتخانه نسبت به اعلام به موقع این نرخ‌ها، باید منتظر ماند و دید که تیم اقتصادی دولت یعنی شورای اقتصاد و شخص سخنگوی دولت چه می‌کنند و سرنوشت کشاورزان در سال جاری چه خواهد شد. همچنین امسال نرخ‌های خرید تضمینی محصولات کشاورزی بر اساس قانون پیش از فصل زراعی یعنی تا پایان شهریورماه اعلام می‌شود. 

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۱
0
0
خدا برای دولت تدبیر و امید نسازه
پدر کشاورزانو درآورده آخه بگو نوبخت تو آخه کشاورز بودی تا مشکل کشاورزانو بدونی
نظر شما: