اسنپ‌بك و تداوم ابهام راهبردي

اسنپ‌بك و تداوم ابهام راهبردي

ابراهیم متقی - فشارهاي بين‌المللي و محدوديت‌هاي اقتصادي ايران پس از 5 مهر افزايش بيشتري پيدا مي‌كند. اين امر به‌گونه اجتناب‌ناپذير تأثير خود را بر زندگي اقتصادي و قابليت‌هاي تاكتيكي ايران به‌جا خواهد
منابع انسانی در بزنگاه آینده

منابع انسانی در بزنگاه آینده

محمدمهدی محمدی - روایت و تحلیلی از آخرین گزارش McKinsey & Company معتبرترین شرکت مشاوره مدیریت جهانی با عنوان HR Monitor 2025
چهارشنبه ۰۹ مهر ۱۴۰۴ - 2025 October 01
کد خبر: ۸۹۴۵۴
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۰

خودکشی نهنگ‌ها

گروهی از دانشمندان آلمانی به این نتیجه رسیده‌اند که به ساحل نشستن دسته جمعی نهنگ‌ها که به آن خودکشی نهنگ ها می گویند می تواند به دلیل طوفان خورشیدی باشد.
تدبیر24»«عصرایران» به نقل از یورونیوز نوشت: نهنگ عنبر یا شاه‌نهنگ که بزرگ‌ترین نهنگ دندان‌دار است از ژانویه تا فوریه سال گذشته میلادی در سواحل آلمان، هلند، فرانسه و بریتانیا به آب‌های کم‌عمق ساحلی آمدند. این در حالی است که از سال‌های ۱۹۹۰ تا این تاریخ تنها ۸۲ نمونه از این موارد دیده شده بود.
 
پژوهشگران آلمانی ارتباط خودکشی نهنگ‌ها را با دو طوفان مهم خورشیدی پایان ماه دسامبر ۲۰۱۵ بررسی کرده به این نتیجه رسیده‌اند که احتمال دارد طوفان خورشیدی بر میدان مغناطیسی زمین تاثیر گذاشته، آن را ۴۶۰ کیلومتر تغییر داده باشد. به نظر پژوهشگران این تغییر، سیستم جهت‌یابی نهنگ‌ها را مغشوش می‌کند و آنها به جای حرکت در آب‌های عمیق اقیانوس آتلانتیک به مناطق کم‌عمق دریای شمال اروپا شنا می‌کنند و از آنجا که با این محیط آشنا نیستند مسیرشان را گم می‌کنند.

در ماه فوریه امسال نیز پیدا شدن ۶۰۰ نهنگ در سواحل نیوزیلند باعث شگفتی شد. از این تعداد بیش از ۲۰۰ نهنگ نجات داده شدند ولی برای بقیه دیگر دیر شده بود.

علت خودکشی جمعی نهنگ‌ها در هاله ای از ابهام وجود دارد. بعضی با تعبیری شاعرانه آن را حرکتی آگاهانه و عامدانه می‌دانند و برخی دلایل عصبی ناشی از بیماری‌های ویروسی برای آن می‌یابند ولی تا هنگام رسیدن به نتایج علمی دانشمندان محیط زیستی به تحقیقات خود ادامه می‌دهند.

برچسب ها: تدبیر24 خودکشی
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: