ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۸۹۵۳۳
تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۰

فیلم‌هایی که طالبان پیدا نکردند

هنگامی که طالبان در اواسط دهه90 میلادی شرکت فیلم‌سازی دولتی افغانستان را در اختیار گرفتند و قصد داشتند گنجینه فیلم‌های تاریخی این کشور را نابود کنند، گروهی همه چیز خود را برای حفاظت از این آثار هنری به خطر انداختند.
تدبیر24»حبیب‌الله علی یکی از کسانی است که در آن زمان با علم به اینکه گروه طالبان قطعا حکم به اعدام او خواهد داد، هزاران نوار فیلم از تاریخ غنی افغانستان را پنهان کرد.
او خودش در این باره می‌گوید: آن روز انتظار نداشتیم که زنده از خانه‌هایمان بیرون بیاییم، اگر می‌فهمیدند که ما فیلم‌ها را پنهان کرده‌ایم، کارمان تمام بود.
طالبان که بین سال‌های 1996 تا 2001 حکومت را در افغانستان به دست داشت، تفریحات همگانی از جمله موسیقی و سینما را ممنوع کرد و صدها نوار فیلم را سوزاند.
با این حال آنها نتوانستند نزدیک به هفت هزار فیلمی را که علی و همکارانش در مکان‌های مختلف کابل پنهان کرده بودند، پیدا کنند.
حال با گذشت دو دهه از این واقعه، این فیلم‌‌ها که شامل تصاویر سینمایی و مستند از افغانستان است، به تدریج به حالت دیجیتال درمی‌آیند.
این پروژه موجب احیای برخی فیلم‌های شاخص و محبوب افغانستان خواهد شد که چهره‌ای از دوستی و محبت را به تصویر می‌کشد و جنبه صلح‌آمیزی از این کشور را معرفی می‌کند که جوانان افغان شاید هرگز با آن آشنایی نداشته باشند.
تاکنون 32 هزار ساعت فیلم 16 میلیمتری و هشت هزار ساعت فیلم 35 میلیمتری پیدا شده است و شمار آنها با همکاری مردم رو به افزایش است.
برچسب ها: تدبیر24 طالبان
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: