وی افزود: از طریق اجرای ۴ برنامه اصلی «مولدهای خودتأمین»، «ذخیره عملیاتی»، «تعمیرات و تعطیلات صنایع در ساعات اوج مصرف» و «مدیریت بار چاه های کشاورزی» توانستیم چیزی حدود ۳ هزار و ۹۶۸ مگاوات پیک سایی را در همان ساعت اوج مصرف انجام دهیم.
وی تصریح کرد: این میزان پیک سایی در ساعت اوج مصرف تقریبا برابر با استانداردهای جهانی در حوزه مصرف بود.
حقی فام اضافه کرد: معمولاً میزان پیک سایی در زمان اوج مصرف در کشورهای توسعه یافته دنیا نسبت به پیک حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد است که خوشبختانه ما نیز توانستیم نسبت به پیک ۵۵ هزار و ۴۰۰ مگاواتی امسال چیزی حدود ۹ درصد کاهش مصرف را داشته باشیم.
وی ادامه داد: برای حصول چنین هدفی بیش از ۱۷۰۰۰ قرارداد با مشترکین در بخش های مختلف صنعتی، کشاورزی و تجاری که عمدتاً جزو مشتکان دیماندی و پرمصرف بودند، بسته شده است که ساعت های کار مداوم همکاران و رصد لحظه به لحظه شبکه را می طلبید.
معاون توزیع توانیر با اشاره به سهم هر کدام از ۴ برنامه اصلی این معاونت در پیک سایی تابستان امسال گفت: سهم مولدهای خود تأمین ۱۱ درصد، سهم طرح ذخیره عملیاتی ۴۳ درصد، مدیریت بار چاه های کشاورزی ۱۹ درصد و در نهایت سهم تعطیلات و تعمیرات صنایع در زمان اوج مصرف ۲۷ درصد بوده است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه روند استفاده از وسایل پرمصرف در کشور از جمله سایل سرمایشی بسیار زیاد شده و همچنین نظر به اینکه مبحث ۱۹ ساختمان در کشور کمتر جدی گرفته می شود، پیش بینی ما این است که در سال آتی نیز ما شاهد روند رو به رشد مصرف برق در کشور باشیم.
وی ادامه داد: باید توجه داشت که علاوه بر این مسائل خوشبختانه مصرف انرژی در بخش صنعت کشور نیز روند رو به رشدی را طی می کند به طوری که در ۵ ماهه اول سال نسبت به مدت مشابه سال ۹۵ ما شاهد رشد ۶.۵ درصدی مصرف برق در کشور بودیم.
وی خاطرنشان کرد: بنابراین امیدواریم با تدوین سیاست های کاربردی و
مناسب و استفاده از ظرفیت های قانونی از جمله الزام سازمان های دولتی به
تأمین ۲۰ درصد از برق مصرفی از انرژی های نو و... بتوانیم ماننده امسال در
سال آتی نیز بر این امر فایق آییم.