بازی دوسر باخت برای جامعه و نظام سیاسی

بازی دوسر باخت برای جامعه و نظام سیاسی

بهاره آروین» مشکل از تعداد ثبت‌نام‌کنندگان اولیه نیست و در دیگر ممالک هم اوضاع کم‌وبیش به همین منوال است. مشکل در ساختاری است که قرار است کاهش این تعداد اولیه به تعدادی محدود و قابل قبول برای برگزاری انتخابات را امکان‌پذیر کند
نامزدهای انتخابات باید پاسخ دهندمساله اصلی آنان حجاب و گشت ارشاد است یا معیشت و فقر

نامزدهای انتخابات باید پاسخ دهندمساله اصلی آنان حجاب و گشت ارشاد است یا معیشت و فقر

شهیندخت مولاوردی» نامزدها باید پاسخ بدهند مساله اصلی برای آنها حجاب و گشت ارشاد است یا اینکه معیشت، زنانه شدن فقر، زنانه شدن اعتیاد، زنانه شدن آسیب‌های اجتماعی، زنانه شدن ایذر، زنانه شدن سالمندی و... هم برای آنها دارای اهمیت است.
يکشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 June 16
کد خبر: ۸۹۶۱۴
تاریخ انتشار: ۱۹ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۴:۵۵

آیت‌الله طالقانی؛ مرد شوراها

زهرا نژادبهرام- سالروز وفات آیت‌الله طالقانی را تسلیت می‌گویم؛ مردی که هم پیش و هم پس از انقلاب- به رغم این‌که طول عمرش برای بعد از انقلاب بسیار کوتاه بود- رهاوردهای بزرگی را برای ایران به ارمغان آورد.
تدبیر24»رهاوردهایی از جنس برادری، برابری، عدالت و از همه مهم‌تر همکاری و مشارکت.
یکی از ویژگی‌های برجسته آیت‌الله طالقانی در خصوص «شوراها» بود؛ او سنگ بنای شوراها را با اتکا به آیه
«‌وَ الَّذینَ اسْتَجابُوا لِرَبِّهِمْ وَ اَقامُوا الصَّلاهَ وَ اَمْرُهُمْ شُوری‏ بَیْنَهُمْ وَ مِمّا رَزَقْناهُمْ یُنْفِقُونَ...» در جمهوری اسلامی ایران برپا کرد؛ آن‌چه، هم آرزوی انقلابی‌ها بود و هم رمز موفقیت آینده.
او با اتکا به همین اصل معتقد بود آینده جمهوری اسلامی ایران در گرو همکاری و همراهی و رای مشترک است؛ او به خرد جمعی از پیش از انقلاب، ایمان داشت و آن را رمز موفقیت برای دسترسی به آرمان‌های بلند انقلاب اسلامی می‌دانست.
آیت‌الله طالقانی با پیشگامی در طرح موضوع شوراها و اتکا بر اصول قانون اساسی در حوزه حقوقی و هم بر اساس مبنای فهم اجتماعی، شرایط شکل‌گیری شوراها را فراهم کرد. او هم مبانی دینی و هم مبانی قانونی آن را برای بقای حاکمیت مردم ضروری می‌دانست.
خوشحالم که امروز به عنوان یکی از اعضای پنجمین دوره شورای اسلامی تهران، ری و تجریش، توانستم در مسیری قرار بگیرم که آرمان آن مرد بزرگ را که یکی از رهبران بزرگ انقلابمان محسوب می‌شود را ادامه بدهم.
خوشحالم که بتوانم با اتکا به خرد جمعی که در شوراهای شهر و روستا در کشورم فراهم آمده، در تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی از پایه‌ای‌ترین مبانی آن که به مردم برمی‌گردد، ایفای نقش کنم.
معتقدم فرصتی که شوراها و قانون آن برای کشور فراهم‌کرده، گامی بلند به سوی مردم‌سالاری دینی است؛ چیزی که جمهوری اسلامی ایران منادی آن است و انقلاب اسلامی ایران در پی نهادینه‌کردن آن در جهان اسلام گام بلندی را برداشته؛ چیزی که امام خمینی(ره) به صراحت از آن یاد می کرد؛ جمهوری اسلامی نه یک کلمه کم نه یک کلمه زیاد، آن چیزی است که آینده ایران در گرو آن تصویر می‌شود و من خوشحالم به عنوان عضوی از اعضای شورای شهر در این مسیر گام بردارم.
شوراهای شهر و روستا گذشته از این‌که حاصل خرد و تصمیم جمعی است، فرصتی کم‌نظیر را برای مردم ایفا می‌کند تا بتوانند با دسترسی نزدیک‌تر به تصمیم‌گیرنده‌ها، دیدگاه، نگاه و رویکردهای خود را نسبت به مسائل شهر و روستا بیان کنند؛ فرصتی که پیش از آن بسیار محدود بود.
حاصل چنین رویکردی دسترسی به افکار نوین، ایده‌های جدید و راهکارهای کوتاه‌تر و آسان‌تر و در عین حال پراثرتر برای حل مشکلات شهر و روستا است و این فرصت از برکات وجود آیت‌الله طالقانی فراهم شده است.

همدلی
برچسب ها: طالقانی شوراها
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: